Afvoer probleem

Zo onderhoud je een hottub

Geplaatst op

Een hottub is lang niet hetzelfde als een jacuzzi. Er zijn heel wat verschillen tussen beiden. Een  hottub is vooral populair in Noord-Amerika en in de Scandinavische landen, vooral in Finland. Daar verwarmen ze zich al jaren in een hottub. En nu zien we ook hier meer en meer van deze hottubs verschijnen. Heb je ook een hottub geïnstalleerd, misschien  wel in je tuin? Dan wil je daar uiteraard zoveel mogelijk van genieten. Dat kan alleen met zuiver water van goede waterkwaliteit. Hoe zorg je daarvoor en wat is de beste manier om je hottub te onderhouden zoals het hoort.

Het water in je hottub onderhouden

Een goede waterkwaliteit is onmisbaar om maximaal te genieten en te ontspannen in je hottub. Water met een goede kwaliteit heeft de juiste pH- en chloorwaarden. De ideale pH ligt tussen 7,0 en 7,6. Dat controleer je makkelijk met teststrips.

De chloorwaarde van het water in je hottub

Chloor toevoegen aan het water van je hottub is belangrijk om het proper te houden. Zowel de pomp als de filter houden wel het vuil uit het water, maar pakken de bacteriën niet aan. Om deze bacteriën uit je hottub te houden, voeg je regelmatig chloor toe aan het water.

Preventief wateronderhoud

Een preventief onderhoud houd het water in je hottub proper. Sluit bijvoorbeeld altijd je hottub wanneer je die niet gebruikt. Neem een douche voor je in je hottub springt en ga altijd met propere badkledij in het water.

Het water in je hottub geurt raar

Wanneer het water in je hottub een nare geur verspreidt, moet je niet altijd het water vervangen. Het gebruik van teveel of te weinig schoonmaakproducten kan daarvan de oorzaak zijn. Ververs alleen het water wanneer de slechte geur blijft aanhouden. In normale omstandigheden  vervang je het water in je hottub minstens eenmaal  per kwartaal. Maak ook de kachel van je hottub regelmatig schoon. Zo verleng je de levensduur van je hottub en kun je er maximaal van genieten.

Een hottub kopen

Wil je ook een hottub kopen om te ontspannen? Maak dan zeker kennis met een hottub van Elite Wellness. Daar vind je alle soorten hottubs, zoals je er zeker een vindt die bij je past.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden