Afvoer probleem

Zelf een afvoer probleem oplossen

Geplaatst op

Iedereen kan wel eens te maken krijgen met afvoer problemen in huis. Alle afvoersystemen zullen op een bepaalde momenten in de jaren waarin ze worden gebruikt verstopt raken. Dit is iets wat dagelijks bij mensen gebeurt en vaak eenvoudig op te lossen is. Over het algemeen zul je dus ook niet per se een loodgieter hoeven te laten komen. Dit is echter wel afhankelijk van hoe erg verstopt het afvoersysteem is en op welke plek de verstopping zit.

Wat heb je nodig om een afvoer probleem op te lossen?

Om je afvoer te ontstoppen zijn er bepaalde dingen en gereedschappen die je kunt gebruiken om het probleem op te lossen. Wat voor producten je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van de plek waar de afvoer ontstopt is. Zo zul je bij een wc of gootsteen vaak een rubberen ontstopper moeten gebruiken om de verstopping tegen te gaan. Als de verstopping dieper in de afvoerpijp zit kan dit echter niet altijd je problemen oplossen. Bij een wasbak in de wc zul je bijvoorbeeld vaak een bak hebben die met tweecomponentenlijm aan de muur vast zit. Om te voorkomen dat je de hele muur moet beschadigen is het handig om een ontstoppingsveer te kopen. Je hebt daarnaast ook nog verschillende andere producten die handig zijn.

Verschillende soorten ontstoppers

Om zelf je afvoer problemen op te lossen kun je naast een standaard rubberen ontstopper ook andere ontstoppers aanschaffen. Niet elke ontstopper is namelijk even geschikt voor iedere afvoer. Je hebt dan ook bijvoorbeeld een rioolontstopper, wc-ontstopper, gootsteenontstopper en hogedrukontstopper. Het is natuurlijk niet nodig om al deze ontstoppers stuk voor stuk in huis te hebben. Dit kost een hoop geld en hopelijk zul je deze producten niet zo vaak nodig hebben. Je kan er dan ook voor kiezen om een ontstopper te huren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden