Afvoer probleem

Welke antikalk systeem kan ik thuis het beste gebruiken?

Geplaatst op

Last van kalkaanslag? We hebben de beste oplossingen voor jou. In woningen waar hard water binnenstroomt krijg je te maken met kalkaanslag, slijtage van op water aangesloten machines en afvoer problemen. Ook bij woningen met zacht water komt in een mate kalkaanslag voor. Daarom is het aan te raden om een antikalk systeem aan te schaffen om kalkvorming tegen te gaan. Maar welke type is handig voor jouw woning?

Antikalk systeem met magneet

De naam zegt het eigenlijk al. Een apparaat zoals een Amfa4000 is een antikalk systeem dat met een magneet werkt. Het systeem zorgt ervoor dat de mineralen die voor kalkvorming zorgen niet met elkaar kunnen mengen. Op deze manier zal kalk zich niet nestelen aan de binnekanten van elektrische apparaten en zul je veel minder kalkaanslag zien op bijvoorbeeld douchecabines, kranen en sanitair. 

Antikalk systeem met zout

Een andere manier om kalk te bestrijden is met de indirecte hulp van zout. Deze antikalk systemen beschikken over harskorrels. Door een scheikunde proces met ionenwisseling worden de mineralen dat leiden tot kalk bestreden. Je moet hierbij wel opletten dat de filters tijdig worden vervangen. Op deze manier kunnen de harskorrels hun werk goed doen.  

Antikalk systeem met filter

Om de aanwezige kalk in het water te neutraliseren zijn er ook antikalksystemen die gebruik maken van sterke filters. Het type patroon van de filters trekt calcium en magnesium aan. Deze mineralen worden zo verfijnt zodat ze niet meer in staat zijn om zich te hechten aan oppervlakten. Door dit proces wordt bijvoorbeeld na een douche of een afwas achterblijvend kalkaanslag op tegels en sanitair voorkomen.

Waterontharders met elkaar vergelijken

Om erachter te komen welke waterontharder je het beste kunt gebruiken heb je inzicht nodig tot de beste waterontharder test. Door alle voor- en nadelen op een rij te zetten kun je voor jezelf nagaan welke waterontharder voor jouw woning het beste past. Zo kan het budget, type water of de mate van onderhoud invloed hebben op je keuze. Lees het advies van wateronthardervergelijker.com en schaf vervolgens eenvoudig online de beste waterontharder aan.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden