Afvoer probleem

Wat is klimaatbeheersing en wat zijn de opties?

Geplaatst op

Klimaatbeheersing, het is een term die we eigenlijk allemaal wel eens hebben horen vallen. Toch valt het ons op dat veel mensen alsnog niet echt weten wat het precies inhoudt. We horen bijvoorbeeld vaak dat airco ook klimaatbeheersing is, of een kachel. Natuurlijk is dit enigszins waar, we begrijpen de denkwijze, maar voor eens en voor altijd willen wij je uitleggen wat klimaatbeheersing nu eigenlijk is en wat de opties en mogelijkheden zijn. In dit artikel vertellen we je wat klimaatbeheersing is van A tot Z, geven we voorbeelden, behandelen we de mogelijkheden voor nieuwbouw en bestaande bouw en gaan we alles bij langs wat je moet weten over klimaatbeheersing!

Wat is klimaat beheersing nu eigenlijk?

Zoals het woord zelf eigenlijk al verklapt staat klimaatbeheersing vanzelfsprekend voor het klimaat. Hiermee bedoelen we niet het klimaat van bijvoorbeeld Nederland, maar het binnenklimaat bij bijvoorbeeld jou thuis of op kantoor. Met een klimaatbeheersingssysteem kun je het klimaat beheersen. Dit houdt in verkoelen, verwarmen en ventileren. Je kunt dus de temperatuur beheersen en de ventilatie beheersen.  Lees hier alles over klimaatbeheersing.

En wat is airco dan bijvoorbeeld?

Deze verwarring horen we vaak. Airco is een soort van klimaatbeheersing, omdat je kan koelen, maar een klimaatbeheersingssysteem gaat veel verder dan alleen koelen. Een systeem kan natuurlijk niet alleen koelen, maar ook verwarmen en ventileren voor een betere lucht kwaliteit.

Nieuwbouw of bestaande bouw?

Ben je op zoek naar een klimaatbeheersingssysteem voor nieuwbouw? Dan is het Climalevel klimaatbeheersingssysteem voor nieuwbouw geschikt voor jou. Maar wist je dat ook bestaande bouw een klimaatbeheersingssysteem kan installeren? Denk bijvoorbeeld aan Optiwand.

Over Climalevel

Het ClimaLevel systeem is uitgevonden in de jaren 80 in Duitsland. In de loop der jaren is dit systeem geoptimaliseerd tot hetgeen wat vandaag de dag het ultieme wooncomfort kan bieden. Door de groeiende vraag naar duurzame oplossingen in de installatietechniek is ClimaLevel Nederland B.V. in 2007 opgericht en richt zich op de advisering, engineering en montage van de ClimaLevel systemen. Sinds 2020 is het systeem OptiWand beschikbaar gesteld voor bestaande bouw. Daarnaast biedt PrOxygen de mogelijkheid de lucht in gebouwen te zuiveren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden