Afvoer probleem

Wat is het verschil tussen een waterfilter en een waterontkalker?

Geplaatst op

Het verschil tussen een waterfilter en waterontkalker

Wanneer je problemen hebt met het water in je woning, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Gelukkig is er tegenwoordig geavanceerde apparatuur op de markt. Daarmee kan het water worden gefilterd. Dit kan met zowel een waterfilter alsook een waterontkalker worden gedaan. Veel mensen denken dat ze dezelfde functie hebben, maar dat is niet het geval. Er zijn wel degelijk verschillen tussen een waterontkalker en een waterfilter. Daarom is het ook belangrijk om deze verschillen even verder uit te diepen. Op basis daarvan wordt het gemakkelijker om de keuze te maken.

Ze filteren op verschillende manieren

Een waterfilter en waterontkalker reinigen allebei het water, maar wel op verschillende manieren. Een waterfilter reinigt het water van schadelijke stoffen en andere zaken. Daardoor heb je dus gezonder drinkwater. Sommige leidingen kunnen namelijk giftige stoffen bevatten. Een waterfilter haalt deze giftige stoffen uit het water, zodat je het met een gerust hart kunt drinken. Een waterfilter haalt echter geen kalk uit het water. Kalk is niet slecht voor de gezondheid, maar wel voor je woning en leidingen.

Een waterontkalker haalt de kalk uit het water en dat is om meerdere redenen voordelig. Je hebt dan minder last van kalkaanslag in de badkamer of keuken. Je hoeft dus minder hardnekkige middelen gebruiken om schoon te maken. Kalk kan tegelijkertijd ook de leidingen en de kraan aantasten.

Plaatselijke installatie tegenover algemene installatie

Een ander verschil tussen een waterfilter en waterontkalker heeft betrekking op de manier hoe ze geïnstalleerd worden aan de leidingen. Bij een waterfilter is er sprake van plaatselijke installatie. Een waterfilter wordt geïnstalleerd aan een specifieke kraan. Uit deze kraan komt dan gefilterd water, maar niet uit andere kranen in de woning. Een waterontharder wordt bij de plek waar de leidingen de woning betreden geïnstalleerd. Ze halen dus kalk uit alle leidingen en zijn daarmee functioneler.

Waterfilter kopen of waterontharder kopen

Is er sprake van hard water in je regio? Merk je ook duidelijk dat er sprake is van veel kalkaanslag in je badkamer of keuken? Dan raden wij je aan om voor een waterontkalker te gaan. Heb je echter een woning met hele oude leidingen? Dan bestaat er een kans dat deze leidingen giftige stoffen bevatten. In dat geval raden wij je aan om een waterfilter aan te kopen. Hiermee reduceer je de kans op gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden