Afvoer probleem

Wat hebben een waterontharder en kunstgras met elkaar gemeen?

Geplaatst op

Wanneer je met afvoerproblemen te maken hebt, dan is dat ongeacht de oorzaak gewoon heel vervelend. Wanneer er problemen met de afvoer ontstaan, dan wil dat niet altijd zeggen dat er ook daadwerkelijk iets met het afvoerkanaal aan de hand is. Het probleem kan ook veroorzaakt worden door iets wat we ook wel hard water noemen. Dat is leidingwater met een te hoog kalkgehalte. 

De  overeenkomst tussen een waterontharder en kunstgras

Gelukkig kun je van hard leidingwater eenvoudig zacht leidingwater maken. Dat doe je door een waterontharder aan te schaffen. Dit apparaat dat werkt met hars of een magneet onttrekt kalk aan water en maakt het leidingwater meteen zachter en veel vriendelijker in gebruik. Wat dat betreft bestaan er sterke overeenkomsten tussen een waterontharder en kunstgras. Hoewel kunstgras tuin veel van de goede eigenschappen van natuurgras heeft overgenomen, is het altijd veel zachter in vergelijking met traditioneel gras. Zeker wanneer je kinderen hebt die graag buiten spelen is dat prettig, want elke val op kunstgras tuin komt veel minder hard aan dan een val op echt gras. Dat scheelt op jaarbasis nogal wat pleisters en blauwe plekken in elk geval.

Nooit meer grasmaaien, spreien en verticuteren

Niet alleen het feit dat kunstgras tuin aanzienlijk zachter is dan natuurgras, ervaar je meer voordelen wanneer je kiest voor kunstgras tuin. Zo behoort grasmaaien definitief tot het verleden, net als sproeien en het knippen van de kantjes. Die tijd kun je dus nuttiger besteden voortaan. Verticuteren en bemesten is bij een kunstgras gazon ook niet noodzakelijk en onkruid wieden is ook al niet nodig. Kies je voor kunstgras in je tuin, dan beschik je heel het jaar over een prachtig groen gazon, een gazon dat bestand is tegen alle weersomstandigheden. 

Nadrukkelijk aan uitstraling gewonnen

Kunstgras is erg geschikt voor speeltoestellen, het is UV bestendig, kleurvast en vriendelijk voor het milieu. Kunstgras is, kortom, zeer onderhoudsvriendelijk en aan kunstgras beleef je steeds langer en tot wel 25 jaar plezier. De grootste stap die gemaakt is de afgelopen jaren is de uitstraling. Kunstgras in verschillende kleuren? Dat is geen probleem meer tegenwoordig zoals je ook kunt kiezen voor allerlei kunstbloemetjes tussen jouw kunstgras tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden