Afvoer probleem

Wanneer heb je een vergunning nodig voor een overkapping?

Geplaatst op

Een overkapping is een werkelijke toevoeging aan elke woning. Steeds meer mensen overwegen deze optie voor hun woning. Denk bijvoorbeeld aan een Polycarbonaat overkapping. Maar wanneer heb je hier een vergunning voor nodig?

De grootte van de Polycarbonaat overkapping

Veel mensen kiezen ervoor om een overkapping te nemen die doorzichtig is zodat er nog steeds veel licht in de ruimte binnen komt. Om deze reden nemen we de Polycarbonaat overkapping als voorbeeld. Het grootste verschil tussen wanneer jij wel of niet een vergunning moet aanvragen is afhankelijk van de hoogte en grote van de polycarbonaat overkapping. Wanneer jij bijvoorbeeld een kleine overkapping boven de achter of voordeur wil maken dan is het niet nodig om hier een vergunning voor aan te vragen. Wil jij een grotere overkapping maken van minimaal 30 vierkante meter? Dan moet jij eerst een vergunning aanvragen!

De relatieve grootte van de Polycarbonaat overkapping

Naast de daadwerkelijke grootte van de overkapping is het belangrijk om te meten hoe groot de overkapping relatief van de rest van de woning is. Het is namelijk niet de bedoeling dat de overkapping net zo groot is of groter dan de woning zelf. Om deze reden zijn er een aantal regel over de relatieve grootte van de polycarbonaat overkapping. Over het algemeen mag de overkapping niet zomaar 50% van het woonoppervlakte in beslag nemen. Heb jij nou toch in gedachten om een overkapping te maken die minstens de helft van het tuinoppervlak heeft? Ga dan na welke vergunningen je nodig hebt voordat je de overkapping plaats. Zo voorkom je dat je een boete krijgt. 

Het gebruik van de Polycarbonaat overkapping

Naast de groote en relatieve grootte van de overkapping moet je er rekening mee houden dat de overkapping niet zomaar overal voor gebruikt mag worden. Wil jij een kleine overkapping maken om je hout op te slaan, om onder te zitten, of om een lounge bank neer te zetten? Dan heb je hier geen vergunning voor nodig. Wel heb je een vergunning nodig als deze overkapping wordt gebruikt als hoofdwoning op het totale oppervlak. De kans is over het algemeen klein dat jij in je overkapping wil gaan wonen. Toch zijn er situaties waarbij dit gebeurd. Om te voorkomen dat dit te vaak gebeurt is het dus verplicht om in deze situatie een vergunning aan te vragen. Meer weten? Bezoek deze website.

Twijfel jij nog steeds of je nou wel of niet een vergunning moet aanvragen voor je nieuwe overkapping? Ga dan eerst op onderzoek uit en neem contact op met een expert.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden