Afvoer probleem

Wanneer een zuigwagen huren?

Geplaatst op

In welke situaties is het handig om een zuigwagen in te huren en een bepaalde plek of ruimte uit te laten zuigen? Waarom is het inhuren van een machine die de boel uitgraaft niet een stuk makkelijker? Om antwoord te geven op deze vraag, kun je hieronder de voordelen van het huren van een zuigwagen lezen. Zo zal je zien dat een zuigwagen tegenwoordig steeds vaker de voorkeur krijgt boven het ouderwetse uitgraven met een graafmachine.

Zuigtechniek steeds populairder

Het huren van een zuigwagen om gebruik te maken van de zuigtechniek wordt steeds vaker gebruikt tijdens werkzaamheden in de bouw of rondom huis. Deze techniek heeft namelijk een aantal voordelen ten opzichte van het laten uitgraven door een graafmachine of kleine shovel.

Waarom kiezen voor een zuigwagen huren?

Je kunt een zuigwagen het beste inhuren als je de kans op schade aan kabels, leidingen en buizen wilt voorkomen. Een zuigwagen is namelijk direct verbonden aan slangen en buisverbindingen, waardoor het opgezogen materiaal direct via deze slangen in de zuigauto verdwijnt. Er is dus geen enkel contact met kabels, leidingen of buizen die schade op kunnen lopen. Dit in tegenstelling tot het menselijk besturen van een graafmachine, waarbij de kans een stuk groter is dat er iets wordt geraakt. 

Als er een plek uitgezogen dient te worden enorm lastig te bereiken is, dan is de inzet van een zuigwagen zeker aan te raden. Door het verlengen van de slangen en buisverbindingen richting de zuigwagen, kunnen met deze techniek plekken worden bereikt tot wel 100 meter verderop. Dit is met een graafmachine lastig te realiseren.

Ook als je weinig tijd hebt binnen een project en de klus snel en efficiënt geklaard dient te worden, kan zuigwagen hiervoor zorgen. Als de slangen en buizen eenmaal zijn gemonteerd en verbonden met de zuigwagen, kan het uitzuigen al beginnen. Doordat het materiaal direct wordt afgevoerd via de slangen en buizen, hoef je het materiaal daarna ook niet meer los af te voeren. Bij een graafmachine moet er voorzichtig gegraven worden om geen leidingen of kabels te raken en moet vervolgens ook het materiaal nog worden afgevoerd. 

Dit zijn dus diverse redenen waarom er tegenwoordig vaak de voorkeur wordt gegeven aan het huren van een zuigwagen. Meer weten? Bij Kooiker Zuigtechniek hebben ze jarenlange ervaring op dit gebied en adviseren ze je graag over het toepassen van zuigtechniek.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Let dan op deze zaken!

Het huren van een afvalbak kan een praktische oplossing zijn bij verschillende projecten, zoals een verbouwing, renovatie, grote schoonmaak of...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het schoonmaken van je dakgoten

Dakgoten zijn een essentieel onderdeel van elk huis, maar ze worden vaak over het hoofd gezien als het gaat om onderhoud. Het schoonmaken van je...

Lees meer

Waar moet je op letten bij het egaliseren van je vloer

Het egaliseren van een vloer is een cruciale stap in het proces van vloerrenovatie of -installatie. Een goed geëgaliseerde vloer zorgt voor een mooi...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden