Afvoer probleem

Waarom laat je een huis ontruimen?

Geplaatst op

Wil je een professionele woningontruiming? Dan helpen we je bij Goedkoopontruiming graag verder. Een woningontruiming is niet iets wat je elke dag doet. Hoe gemakkelijk het ook lijkt om je huis helemaal leeg te halen, valt het in de praktijk toch tegen. We keken hier voor je naar de redenen van een woningontruiming. 

Een echtscheiding

Dit is een van de meest voorkomende en belangrijkste redenen voor een woningontruiming. De echtelijke koopwoning moet worden verkocht bij een echtscheiding en alles moet uit huis gehaald worden. Dan is het belangrijk dat de spullen door de niet thuiswonende partner uit huis worden gehaald. Deze spullen moeten voor de ontruimingsdatum weg zijn gehaald. De spullen van de nog in huis wonende partner die meegenomen worden naar de nieuwe woning moeten ook voor de ontruimingsdatum zijn weggehaald. Bij een echtscheiding wordt de woning klaargemaakt voor bezichtiging door kopers of voor oplevering van het huis. Bij oplevering worden alle vertrekken volledig leeg en bezemschoon opgeleverd.

Een emigratie

Bij emigratie kan je er als bewoner voor kiezen om alles te laten verschepen naar het buitenland. Dan wordt de inboedel gedemonteerd en in een zeecontainer geplaatst, de inboedel blijft in dat geval dus behouden. De losse kleine spullen die niet meegaan naar het nieuwe huis verwijderd. 

Een huwelijk

Wanneer een huwelijk een nieuwe echtelijke woning aanschaft dan is er vaak sprake van een dubbele inboedel. De inboedel zal uit een van de woningen worden afgevoerd zodat deze woning klaar is voor verkoop of een nieuwe huurder. In dit geval wordt de woning volledig leeggehaald en de overige inboedel wordt aan een opkoper overgedragen wanneer deze nog verkoopwaarde heeft.

Verhuizen naar een zorgwoning

Bij een verhuizing naar een zorgwoning ga je kleiner wonen, de inboedel uit de oude woning zal in dat geval voor een groot deel worden opgeruimd. Daarbij wordt er gekeken naar de spullen die verkoopwaarde hebben en spullen die dit niet hebben. Daarbij is het aan de kinderen of de oudere die gaat verhuizen om persoonlijke zaken te verdelen. 

Bij het overlijden

Bij het overlijden moet een woning vaak heel snel opgeleverd worden. Dit kan heel gemakkelijk met een ontruiming. Ook bij een overlijden worden erfstukken verdeeld en nog voor de ontruimingsdatum uit de woning gehaald. De rest van de inboedel wordt verkocht aan een koper of afgevoerd naar het grofvuil.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden