Afvoer probleem

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen? Lees het hier!

Geplaatst op

Het aanschaffen van kozijnen kan flink in de papieren lopen, en ook de keuze is reuze. Voor welk materiaal ga je: aluminium, hout of kunststof en wat is het verschil tussen al deze soorten? Waarom kunststof kozijnen de beste optie is, dat lees je hier! 

Geen zin in intensief onderhoud? Ga voor kunststof 

Kunststof staat erom bekend dat het weinig onderhoud behoeft. Ideaal! Maak je de ramen schoon, dan kun je ook eenvoudig de kunststof kozijnen schoonmaken. Een vochtige doek langs de kunststof kozijnen is genoeg. In tegenstelling tot houten kozijnen zijn kunststof kozijnen kleurvast. Je hoeft ze niet eens in de zoveel jaar weer op te lappen met een likje verf. Kunststof kozijnen blijven mooi van kleur. 

Inbraak werende kozijnen 

Kunststof kozijnen zijn moeilijk te ontgrendelen door inbrekers. Dit komt door de speciale scharnieren waardoor het kozijn niet zomaar uit de hengsels getild wordt. Naast inbraak werend zijn kunststof kozijnen brandwerend. Kunststof is moeilijk ontvlambaar en daarnaast zelfdovend. In alle opzichten is kunststof dus een veilige optie! 

Jouw huis goed geïsoleerd door kunststof kozijnen 

Een van de grootste voordelen van kunststof kozijnen is dat deze bijdragen aan een goede isolatie van jouw woning. Kunststof kozijnen hebben namelijk een lage Ug-waarde, wat betekent dat ze een goede isolerende werking hebben. Naast dat het tocht niet naar binnen laat, dragen kunststof kozijnen ook bij aan een lage(re) energierekening. Een echte win-win situatie dus!  

Veelzijdige designs en soorten 

Vandaag de dag zijn kunststof kozijnen in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Ga jij voor stijlvolle, zwarte kozijnen, of gewone ‘standaard’ witte kozijnen? Hou jij eigenlijk meer van houten kozijnen, dan zal de kunststof variant met een houtnerf je verbazen. Deze is bijna niet van echt hout te onderscheiden. 

Ben je van plan nieuwe kozijnen te kopen? Ga langs bij een echte kozijnen specialist en laat je adviseren, dan heb jij jarenlang plezier van jouw nieuwe kozijnen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden