Afvoer probleem

Waarom kiezen voor een waterontkalker

Geplaatst op

Deze interessante blog gaat jou zeker op weg helpen bij het kiezen, aanschaffen en het uiteindelijk laten installeren van een goede waterontkalker. Dit lijstje is heel handig om te gebruiken bij het kiezen en aanschaffen van dit goedwerkende apparaatje. 

Veel minder schoonmaakwerk

Door de waterontkalker zul je minder last hebben van onderhoudsklusjes. Hierbij moet je denken aan het schoonmaken van tegels, ramen, kranen, vloeren en kalkplekken op je plafond of muren. 

Het is een heel gemakkelijk apparaatje want je hebt meer tijd over om andere dingen te doen, die misschien noodzakelijker zijn.

Geen gebruik van ongezonde middelen

Nog een heel handig voordeel: je hoeft geen agressieve antikalk middelen te gebruiken. Deze schoonmaakmiddelen zijn ongezond voor je gezondheid en voor je huid.

Bij een waterontharder hoef je alleen maar gebruik te maken van lauw water, als je wilt schoonmaken. Dat is handig en is gezonder. 

Geen onnodige kosten

Met een waterverzachter voorkom je dure reparaties

Wanneer je gebruik maakt van hard water, kan dat leiden tot onnodige schade bij huishoudelijke apparatuur. Hierbij moet je denken aan doekjes en de stofzuiger. Als je de waterontkalker neemt, krijg je geen onnodige en extra huishoudkosten. 

Zacht water is beter voor de was

Een waterontharder zorgt ervoor dat het water in de was zachter wordt en veel minder water hoeft te gebruiken. Als je gebruik maakt van dezelfde hoeveelheid wasmiddel, wordt de was sneller droog. Als je veel minder water hoeft te gebruiken bespaar je weer geld. Kortom een waterontkalker is voordelig als je wilt wassen en je op het milieu wilt letten. Hieronder lees je over waarom dit apparaatje goed is voor het milieu. 

Pluspunten voor het milieu

Bij het gebruiken van een waterontkalker heb je veel minder wasmiddel en kalkreiniger nodig, als je je kleding gaat wassen. Deze stoffen zullen in mindere en grotere hoeveelheden terecht komen in het afvalwater. Dat is voor het milieu een voordeel.

Een waterontkalker kopen is nog niet zo’n heel gek idee, want er zitten nog meer voordelen aangebonden. Je bespaart veel energie. Hierdoor kunnen waterbereidingsapparaten zoals boilers, hun werk veel beter doen. Ook omdat er weinig tot geen kalk aan het apparaat vastplakt, gaat de ontkalker en andere waterbereidingsapparaten lekker lang mee. Dat scheelt weer een hoop geld. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden