Afvoer probleem

Waarom een waterontharder plaatsen een goed idee is

Geplaatst op

Waarom zou je een waterontharder kopen? Wel, omdat je dan dit kunt zeggen: ‘bye, bye, kalkaanslag!’ Wie wil dat niet? Kalkaanslag zorgt immers voor vervelende problemen. En met een waterontharder ben je daarvan af. Maar dat is lang niet het enige voordeel van een waterontharder.

Een waterontharder doet je minder vaak poetsen

Kalkaanslag is vies. Of zo lijkt het toch. Het zorgt voor witte of lichtgrijze vlekken en kringen in de badkamer en keuken. Ook zeg je ‘tot nooit meer’ tegen die doffe tegels die hun glans helemaal zijn verloren. Een waterontharder bespaart je heel wat schoonmaakwerk, omdat zacht water véél minder kalk bevat. Hierdoor heb je véél minder last van kalkaanslag en moet je jouw poetsgerief minder snel boven halen.

Beter voor de was

De wetenschap heeft aangetoond dat de was sneller schoon wordt in zacht water. Je hebt ook minder wasmiddel nodig om dezelfde hoeveelheid was schoon te maken dan met hard water. Met een waterontharder maak je komaf met hard water en was je dus véél efficiënter.

Een waterontharder voorkomt dure reparaties

Hard water is niet schadelijk voor ons als mensen, maar je leidingen en huishoudelijk apparatuur denken daar heel anders over. Hard water zorgt dat zij minder goed werken na verloop van tijd of zelfs kapotgaan. Dat komt omdat de leidingen in deze apparaten vol met kalk komen te zitten. Van espressoautomaten tot wasmachines, van waterkokers tot boilers. Allemaal zijn ze blij met zacht water en dus een waterontharder. Je toestellen gaan véél langer mee, slijten minder snel en dus duurt het langer voordat je voor een reparatie komt te staan. Met andere woorden: een waterontharder maakt je portemonnee blij.

En ook het milieu is blij

Waarom? Met een waterontharder heb je veel minder producten nodig die schadelijk zijn voor het milieu. Denk daarbij aan wasmiddel en kalkreiniger. Je hebt deze en andere producten dankzij een waterontharder veel minder vaak nodig. Hierdoor komen ze minder snel in het afvalwater, wat alleen maar goed nieuws is voor ons milieu. Op termijn bespaar je ook energie omdat boilers, waterkokers, koffiezetapparaten en ander witgoed gewoonweg efficiënter werken. Je energiefactuur gaat dus omlaag, omdat je minder energie nodig hebt. En ook daar maak je het milieu blij mee.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden