Afvoer probleem

Waar moet je op letten als je een nieuwe kraan voor de keuken gaat aanschaffen?

Geplaatst op

Als je een keuken hebt laten ontwerpen en realiseren, dan komt er een moment dat je een kraan moet uitzoeken. De kraan is een belangrijk onderdeel van de keuken en zorgt er daarnaast voor dat de keuken een betere uitstraling heeft. Wanneer je een kraan gaat kiezen, dan is het verstandig om op bepaalde punten te letten. Welke punten dit zijn, vind je dan ook in dit artikel. 

Kies alleen voor RVS

Ondanks dat er in Nederland vrijwel alleen maar kranen verkocht worden die van roestvrij staal gemaakt zijn, worden er nog steeds kranen verkocht die van andere materialen zijn gemaakt. Dit klinkt erg onlogisch, maar het is toch echt zo. Het is belangrijk om alleen voor een roestvrijstalen kraan te kiezen, want een kraan die niet gemaakt is van roestvrij staal, zal erg snel gaan roesten. Dit kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid, want je krijgt mogelijk roest binnen als je water uit een roestige kraan drinkt. 

Schaf een waterontharder aan 

In bepaalde delen van Nederland is er alleen hard water verkrijgbaar. Hard water bevat grote hoeveelheden kalk en dat kun je in veel gevallen ook proeven aan het water. Als je dus veel kraanwater drinkt en wilt dat het kraanwater beter smaakt, dan kun je het beste een waterontharder24 in Etten-Leur aanschaffen en installeren. Deze installeer je niet direct aan je kraan, de waterontharder wordt gekoppeld aan het watersysteem van je woning. Al het water in je woning zal daardoor gefilterd worden. Hiermee voorkom je kalkaanslag in de badkamer, maar ook zullen je elektronische apparaten die water gebruiken langer meegaan. 

Heb je regelmatig kokend heet water nodig?

Als je regelmatig een kopje thee zet of een gerecht bereidt waarbij je kokend heet water nodig hebt, dan is het misschien handig om op zoek te gaan naar een kraan met een ingebouwde waterkoker. Het water wordt dan direct zeer heet en komt ook direct uit de kraan stromen. Je hoeft dus geen waterkoker meer aan te schaffen. Helaas heeft een kraan met een ingebouwde waterkoker ook nadelen. Zo is het niet handig om zo’n kraan aan te schaffen als je kleine kinderen in huis hebt, want kleine kinderen kunnen de risico’s van heet water erg lastig inschatten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden