Afvoer probleem

Waar dienen horren eigenlijk voor?

Geplaatst op

Een hor, ook wel een vliegenraam genoemd, is een stuk gas dat je tegen een raam of deur kan plaatsen, zodat er geen insecten het huis binnenkomen. Veel mensen gebruiken een hor in de zomer, omdat er dan meer insecten, zoals wespen en muggen zijn. Zo krijg je toch frisse lucht het huis in, maar heb je geen last van vervelende beesten.

Horren kun je op veel plaatsen halen, maar het is slim om dit bij een screens specialist te doen. Dan weet je dat je een goed product in huis haalt. Als je dan het juiste product geïnstalleerd hebt, is ook het onderhoud belangrijk. Je moet eens in de zoveel tijd goed schoonmaken horren.

Macroperspectief, Rover Vlieg, Vlieg, Insect, Natuur

Het schoonmaken van horren doe je zo

Goed schoonmaken horren is belangrijk, omdat er veel stof en vuil aan de horren vast kan blijven zitten. Je kunt de screens specialist vragen om schoonmaaktips, maar hier is alvast een stappenplan. Zet als eerste de deuren en ramen waar de horren zitten, goed open. Haal met een doekje of stofzuiger, het stof van de horren af. Je kunt de hor zelf ook stofzuigen, maar zet wel de zuigkracht wat lager. Mocht je nog de hor nog extra schoon willen maken, dan kun je er nog met een zachte borstel overheen. Pas wel op dat je geen zeep of ander schoonmaakmiddel gebruikt, dit kan namelijk het gaas beschadigen. Wacht tot alles droog is en dan kunnen de ramen en deuren weer dicht.

Het gaas van horren is belangrijk

Bij de screens specialist is er meer dan genoeg keuze voor horren. Er zijn verschillende soorten gaas, gemaakt van metaal, textiel of nylon en dat wordt in een kader bevestigd, voordat het in een deur of raam geïnstalleerd kan worden. Er zijn ook horren die opgerold kunnen worden. Ook deze kunnen stoffig worden, dus vergeet niet om goed schoonmaken horren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden