Afvoer probleem

Voordelen van een gietvloer afwerking

Geplaatst op

Een gietvloer is een grote investering, die op de lange termijn het geld altijd dubbel en dwars waard is. Het heeft een lange levensduur in vergelijking met materialen als pvc, tapijt of laminaat. Een gietvloer is ook nog eens snel te plaatsen, waardoor je de tijd dat je de ruimte niet kunt gebruiken beperkt. Het plaatsen kan in korte periode worden voltooid en in slechts enkele uren worden uitgehard, zodat het direct daarna geschikt is voor gebruik. Dit voorkomt langdurige stilstand van productie of wooncomfort.

Goede hechteigenschappen

De vloercoating heeft uitstekende hechteigenschappen waardoor het bestaande vloermaterialen weer kan overlappen, wat tijd en geld bespaart op dure sloop en verwijdering van bestaande materialen. De stevigheid van de coating heeft extra voordelen voor het verbeteren van bestaande ondergronden zoals beton of het versterken en beschermen van platen en structuren.

Een gietvloer is duurzaam en robuust

De afgewerkte gietvloer is duurzaam en robuust, met een zekere mate van flexibiliteit onder spanning, impact en thermische schokken. Zeer flexibele harsen ondersteunen gebieden die gevoelig zijn voor scheurvorming als gevolg van omgevingsfactoren zoals temperatuursveranderingen.

Een gietvloer is bestand tegen chemische producten

Dit is voornamelijk handig bij gebruik in fabrieken of de industrie. De coating is namelijk bestand tegen agressieve chemicaliën in vruchtensappen, olie of schoonmaakproducten. Dit is dan ook de reden dat je in fabrieken eigenlijk altijd een naadloze gietvloer ziet. Gietvloeren zijn ondoordringbaar voor vloeistoffen en zijn verder perfect voor hygiënische omstandigheden zoals commerciële keukens, omdat ze geen ziektekiemen en bacteriën absorberen. De naadloze afwerking is eenvoudig te reinigen, waardoor de vloer onderhoudsarm is en er geen vuile, moeilijk te reinigen voegen lijnen ontstaan zoals bij tegelvloeren.

Een gietvloer is gewoon schitterend om te zien

Naast alle praktische voordelen van je investering, vergeten we misschien nog wel de belangrijkste. Een gietvloer is gewoon schitterend om te zien. Het straalt luxe en soliditeit uit: een echte eye-catcher

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden