Afvoer probleem

Vocht in huis

Geplaatst op

Heb je last van vocht in huis? Dat is natuurlijk erg vervelend! Vocht in huis brengt niet alleen schade toe aan je woning, maar is ook schadelijk voor je gezondheid. Lees in dit artikel welke vochtproblemen er zijn en hoe je ze bestrijdt.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht ontstaat doordat grondvocht in de muren trekt. Dit grondvocht komt vaak uit de kruipruimte of kelder van het huis. Optrekkend vocht bevindt zich op maximaal 120cm hoogte en komt voor op zowel binnen- als buitenmuren.

Opstijgend vocht kan worden bestreden door het injecteren of onderkappen van de muren. Bij injecteren wordt een vochtwerend middel in de muren aangebracht. Bij onderkappen wordt er een horizontale vochtkering in de muur geplaatst.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht ontstaat door regenwater wat door de muur naar binnen trekt. Het begint dus bij de buitenmuur. Doorslaand vocht kan zich overal op de muur bevinden.

Het bestrijden van doorslaand vocht kan door middel van het onderkappen van de muur en het impregneren van de gevel. Bij impregneren wordt er een water- en vuilafstotende vloeistof aangebracht op de gevel.

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat door huishoudelijke taken zoals koken, wassen en douchen. De luchtvochtigheid in huis stijgt en het vocht daalt neer op koude oppervlakken zoals de ramen. 

Het bestrijden van condensatievocht kan door middel van goede ventilatie. Dit kan door middel van natuurlijke ventilatie door de ventilatieroosters in de kozijnen, maar ook door middel van mechanische ventilatie.

Lekkage

Lekkage wordt veroorzaakt door een lek in de water- of afvoerleidingen of bij het sanitair. Lekkage blijft vaak lang onzichtbaar, omdat leidingen in de muur zijn weggewerkt. Vochtplekken die veroorzaakt worden door lekkage kunnen overal op de muur en het plafond verschijnen. De vochtbestrijder spoort het lek op doormidden van lekdetectie. Afhankelijk van het soort lekkage wordt de leiding vervangen en weer netjes weggewerkt in de muur. Meer weten? Lees hier meer over vochtbestrijding!

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden