Afvoer probleem

Soorten vochtproblemen in je huis

Geplaatst op

Teveel vocht in je huis is zeer vervelend, het kan op termijn grote problemen veroorzaken voor zowel het huis als voor de gezondheid van alle inwoners. Als je last hebt van teveel mocht moet je eigenlijk zo snel mogelijk actie ondernemen, zowel voor het weghalen van het vocht als voor het voorkomen van toekomstige vochtproblemen. Deze problemen kan je oplossen door een specialist op dit gebied in te schakelen, bijvoorbeeld Alpha Vochttechniek. Vochtproblemen kunnen meerdere oorzaken hebben, wij gaan er een aantal behandelen.

Optrekkend vocht

Optrekkend vocht komt voor in de muren en komt voornamelijk voor in oudere huizen die niet voorzien zijn van een waterkering. Dit heeft als gevolg dat het grondvocht wordt geabsorbeerd door de muren. Optrekkend vocht kan ook worden veroorzaakt door onder andere: De grondsoort in uw omgeving, door bouwfouten, condensatie in de spouwmuur, regendoorslag door de buitenmuur, kapotte regenpijpen en scheuren en de fundering van het huis. Optrekkend vocht kan meerdere gevolgen hebben, doordat er natte plekken komen ontstaan er schimmels en kan het verf, behang of de pleisterwerk loslaten. Optrekkend vocht kan je prima laten behandelen door middel van het injecteren van een preparaat in de muur, het watertransport naar boven wordt dan gestopt.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht vindt plaats in huizen met poreuze muren, dit wil zeggen in gemetselde muren zoals de buitenmuren of gemetselde keldermuren. Metselwerk is vaak niet waterdicht en water kan zo makkelijk naar binnen dringen. Als je na een flinke regenbui vochtige plekken op je muur ziet zitten dan weet je dat je te maken hebt met doorslaand vocht. Doorslaand vocht kan behandeld worden door de tussenruimte tussen de buiten- en binnenmuur te vullen.

Vocht in de kelder

Een vochtige kelder wil je zo snel mogelijk vanaf komen. Hier is het vaak wat lastiger om de oorzaak te ontdekken, dit moet je natuurlijk wel weten voordat je het probleem kunt bestrijden. Er kan vocht in je kelder komen door optrekkend- en doorslaand vocht, maar ook door een lekkage ergens in de muur of vloer. Ook boomwortels kunnen zich een weg naar binnen werken waardoor de buitenafdichting of muren kapot kunnen gaan.

Vocht in kruipruimtes

Er zijn meerdere mogelijke oorzaken waardoor er vocht in je kruipruimte kan komen. Bijvoorbeeld een hoge grondwaterstand, vooral huizen in de polder kunnen hier last van krijgen. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • Condensproblemen
  • Optrekkend vocht
  • slechte of geen ventilatie
  • Lekkages

Door een hoge luchtvochtigheid kan er schade ontstaan aan het omliggende leidingwerk, waardoor het kan gaan roesten. Met dergelijke lekkages zullen er in het hele huis problemen ontstaan omdat er waarschijnlijk veel water vrijkomt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden