Afvoer probleem

Riool verstopt? Lees hier de 3 tips om een verstopte riolering te voorkomen!

Geplaatst op

Na jarenlange optimaal gebruik van je toilet is het zo ver. De afvoer en/of riolering is verstopt! Vervelend genoeg brengt dit ook een vieze geur met zich mee. Dit komt vanwege het afval dat niet via de riolering kwijt kan en blijft hangen onder of in de buurt van je woning. Met als gevolg: water- en stankoverlast, dat zeker geen pretje is in je huis en dat wil je zo snel mogelijk opgelost hebben. 
 
Een Riool ontstoppen neemt veel werk in beslag, maar hoe voorkom je dit nou? Wij snappen heel goed dat niet iedereen hier over nadenkt tijdens het uitgebreid kleien van een dinosaurus op de wc. Om deze reden hebben wij 3 handige tips om een verstopte riolering te voorkomen. 
 
Spoel geen vaste stoffen door het toilet! 
Iedereen heeft het wel eens gedaan en heeft de gemakkelijke weg gekozen: iets dumpen in het toilet. Een supersnelle oplossing, maar niet de meest verstandige! Het weggooien van vaste stoffen is de grootste oorzaak van verstopping. Denk hier bijvoorbeeld aan: babydoekjes, plastic en te veel wc-papier dat in je één keer doorspoelt. Een van de grootste boosdoeners zijn vet en olie. Deze stoffen zijn niet afbreekbaar en zorgt voor ontstopping in de afvoer en riolering. Daarnaast is het niet milieuvriendelijk om het in je wc te deponeren! 

Gratis stockfoto met abstract, abstracte vormen, badkamer

Laat je riool inspecteren 
Scrollend op je smartphone en zittend op de toilet denk je niet snel na over het onderhoud van de riolering. Dit neemt nog niet weg dat het onbelangrijk is! Daarom is het verstandig om eens in de zo veel tijd een riool inspectie te laten uitvoeren. Riool reinigen, ja of nee?  Een riool inspectie toont aan of het nodig is om onderhoud uit te voeren. Ook wat de staat is van de riolering leidingen. Zeker een aanrader! 
 
Riool innovatie 
Als laatste is het belangrijk om te checken of de riolering toe is aan vernieuwing. Bij het verhuizen naar een nieuwe woning komt het vaak voor dat de riolering vergeten wordt. Hierdoor is de kans groot dat er afval resten van bewoners generaties voor jou in de leidingen zitten. Dus let goed op wat je toilet gooit, inspecteer en innoveer!  

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden