Afvoer probleem

Problemen met de afvoer door hard water

Geplaatst op

Problemen met de afvoer kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo kan ook kalk eraan bijdragen dat je leidingen op den duur verstopt raken. Heb jij last van een kalkaanslag rondom de afvoer? Dan is het aan te raden om dit probleem te verhelpen. Dit kan door middel van een waterontharder. De waterontharder filtert het water, waardoor er zacht water uit de kraan stroomt. Dit is ook goed voor al je huishoudelijke apparaten. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat kalkaanslag allesbehalve goed is voor bijvoorbeeld de wasmachine.

Hoe werkt een waterontharder?

Er zijn verschillende soorten waterontharders te verkrijgen. De verschillende waterontharders hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Het is dan ook aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Zo heb je bijvoorbeeld waterontharders die werken door middel van ionenwisseling. Deze ontharders moet je soms bijvullen met zout. Daarnaast heb je ook waterontharders die door middel van een membraan werken. Ook zouten en mineralen worden dan uit het water verwijderd door het membraan. Dit type ontharder vergt meer onderhoud.

Er is ook nog een andere optie, namelijk de magnetische waterontharder. Dit systeem heeft vrijwel geen onderhoud nodig en is zeer makkelijk te plaatsen.

Is een waterontharder de moeite waard?

Als je kalk binnen krijgt is dit in principe niet ongezond voor je, maar hard water kan bijvoorbeeld wel huidirritatie veroorzaken tijdens het douchen. Daarnaast is het natuurlijk ook zonde als er kalkaanslag in je afvoer ontstaat. Wanneer er sprake is van erg hard water, is het ook de moeite waard om kalk te verwijderen omdat dit invloed kan hebben op de levensduur van apparaten zoals de vaatwasser en de wasmachine.

Kalk verwijderen uit de afvoer

Is je afvoer momenteel verstopt, omdat er onder andere sprake is van kalkaanslag? Dan is het een goed idee om de loodgieter te bellen. Daarna kun je preventief een waterontharder in de woning plaatsen. Het probleem zal op die manier minder snel nog eens voorkomen.

Wil je een waterontharder in je woning laten plaatsen? Dan is het wel zeer belangrijk dat je ook voor de juiste machine kiest. Het is dan ook een goed idee om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Zo kun je echt gedag zeggen tegen kalk in je waterleidingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden