Afvoer probleem

Opstijgend vocht

Geplaatst op

Er zijn verschillende manieren om opstijgende vocht te behandelen. In deze blog zullen wij drie effectieve methodes bespreken. Ook de verschillende oorzaken van dit probleem en hoe je dit kan herkennen.

 Behandeling van opstijgend vocht

Opstijgend vocht kan op 3 manieren behandeld worden, dit kan door de muren te laten injecteren, de muren te laten onderkappen en het plaatsen van ventilatiekokers.

De meest gebruikte behandeling bij het bestrijden van opstijgend vocht is de laten injecteren van de muren. Hierbij boort de vochtbestrijder gaten in de muren.

Je kunt opstijgend vocht ook laten behandelen door de muren te laten onderkappen, hierbij wordt het opstijgend grondvocht behandeld, middels horizontale sleuven in het metselwerk.

Ventilatiekokers, zijn ook een effectieve bestrijdingsmethode, er worden keramische kokers geplaatst in de vochtige muur.

 In elk huis een probleem

In België hebben veel mensen last van opstijgend vocht in hun woning. Het land ligt dicht bij de zee, waardoor er veel water in de grond zit die makkelijk woningen binnen kan dringen.

Dit gebeurt vaak bij de buitenmuren, de kelder en ook de grondslag van de woningen. Het water verspreid zich over meerdere delen van de woning, waardoor zowel de buiten als de binnen muren aangetast worden. Er ontstaat dan schimmel, welke schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

 Herkennen optrekkend vocht

Opstijgend vocht kan zowel bij de binnen als de buiten muren optreden. Je kunt dit herkennen door verschillende kenmerken. Een duidelijk kenmerk hiervan is vochtplekken op de verschillende muren. Schimmels of een muffe geur in keus zijn ook een aanduiding op opstijgend vocht. Hierdoor kan het pleisterwerk of behang ook loskomen van de binnenmuren.

Het is belangrijk gelijk hulp in te schakelen, wanneer je merk dat jouw huis een vochtprobleem heeft. Hoe eerder je begint met de vochtbestrijding, des te beter.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden