Afvoer probleem

Manieren om een hoekanker toe te passen

Geplaatst op

Een hoekanker is een verbindingsmiddel dat gemaakt is van gegalvaniseerd verzinkt staal dat er het mogelijk maakt om twee planken loodrecht op elkaar te plaatsen. Het loodrecht plaatsen van planten met hoekijzers kan op verschillende manieren gedaan worden. Je hebt hoekankers dan ook in verschillende soorten en maten. Er is een groot aanbod in hoekankers omdat er ook een groot aantal mogelijkheden is met hoekankers.  

Hoekankers hebben verschillende maten, een hoek anker bestaat altijd uit twee delen dus de maten daarvan zullen altijd duidelijk worden aangegeven. Het wordt meestal aangegeven op de manier van 175×180. Deze getalen worden bedoeld in millimeters, de ene kant van het hoekijzer is dan dus 175 millimeter en de andere kant 180 millimeter.  

Als u een hoekanker bekijkt zullen de vele verschillende gaten gelijk opvallen. Deze gaten variëren van grootte, het ene gat zal dus groter zijn dan het andere gat. Bij de aanschaf van een hoekanker wordt er ook altijd aangegeven hoeveel gaten het hoekanker bevat en hoeveel millimeter deze gaten zijn.  

Bij het plaatsten van een hoekijzer plaats je hem tussen 2 planken zodat deze planken recht aan elkaar vast zitten. Doordat hoekijzers er zijn in verschillende soorten en maten kunnen ze op verschillende plekken worden gebruikt. De gaten in het hoekijzer zijn bedoeld voor schroeven. Een merk schroeven die hiervoor kan worden gebruikt zijn woodies schroeven, dit is te koop op de website van BNV Tools. Woodies schroeven beschikt over een groot assortiment schroeven, voor elk hoekanker wat je wilt monteren is er dus wel een perfecte schroef te vinden. U kunt bijvoorbeeld gaan voor torx schroeven, deze schroeven moeten met torx gereedschap worden aangebracht. Een voordeel van deze schroef is hoe krachtig de schroef is. Door de kracht tussen de schroef en het gereedschap is hij makkelijk te gebruiken, zeker in combinatie met een hoekanker.  

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden