Afvoer probleem

Lees hier wat de voor- en nadelen zijn van een pvc-vloer

Geplaatst op

Je bent aan het oriënteren wat voor materiaal vloer het beste voor jouw woning is. Een goede optie is pvc, maar wat zijn hier nou precies de voor- en nadelen van? Past dit bij mijn huis en bij mijn levenswijze? Lees hier wat de redenen zijn om wel of niet voor een pvc-vloer te kiezen.  Kom erachter of de pvc vloer een geschikte optie is voor jou.

De ontwikkeling van pvc

In de afgelopen jaren is de ontwikkeling en het gebruik van pvc aanzienlijk gegroeid. Het doel is om de vloeren zo sterk mogelijk te maken en de vloer zoveel mogelijk op een houten vloer te laten lijken. Maar hoe goed is dit gelukt?

De nadelen van een pvc-vloer

Ook al is de vloer erg doorontwikkeld en zijn er vele positieve punten te benoemen over de vloer, heeft ook de pvc-vloer nadelen:

• Een pvc-vloer is alleen mogelijk bij een vlakke ondergrond. Dit komt door de dikte, of eigenlijk de dunte, van de vloer. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om pvc op een ongelijke vloer te leggen.

• Al komt het in de buurt, het is geen echte houten vloer. De structuur en de hardheid zijn niet volledig na te bootsen. Dit resulteert in dat hout beter kras- en deukbestendig is dan pvc, laminaat is dan sterker. Daarom kun je er ook voor kiezen om in de woonkamer echt hout te doen en in de rest van de woning pvc.

Voordelen van een pvc-vloer

Naast de enkele nadelen van pvc zijn veel meer voordelen te benoemen, zo is pvc:

• Duurzaam

• Veel keuze tussen verschillende prints

• Waterbestendig

• Warmte doorlatend (Fijn met vloerverwarming)

• Makkelijk in aanleg

• Geluidsbestendig

• Makkelijk in onderhoud

Dus wat is de conclusie?

Pvc is in de meeste gevallen ideaal voor jouw woning, tenzij je geen vlakke vloer hebt. Daarbij geeft een echte houten vloer meer sfeer en is het authentieker, maar dit brengt ook meer onderhoud en schoonmaken met zich mee. Daarom kun je altijd een deel van het huis bedekken met massief hout. Toch doet pvc het erg goed en is het verkrijgbaar in elke kleur die je maar zou willen. Nu je de voor- en nadelen weet is de keuze aan jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden