Afvoer probleem

Laminaatvloer beschermen tegen krassen

Geplaatst op

Wie is er ook zo bang voor? Krassen op je vloer. Vooral op je nieuwe vloer is dat heel erg vervelend als dit gebeurt. Maar hoe kun je dat nou voorkomen?

Oorzaken van krassen op de vloer

De grootste oorzaak van krassen op de vloer is het verschuiven van meubels. Onbeschermde meubels- en stoelpoten kunnen korrels en vuil onder in de afwerkingslaag van de vloer schuren. Hierdoor ontstaan vaak krassen. Ook kunnen de schoenen waarop je dagelijks loopt krassen veroorzaken. Niet door de schoenzool, maar door bijvoorbeeld steentjes die in je schoenzool blijven zitten. Hierdoor is het vlak wat je met je voeten raakt niet meer gelijk, waardoor het gaat krassen op de vloer.

Bovendien kan het verkeerd gebruik van een stofzuiger krassen veroorzaken. Dit kan doordat er meerdere soorten mondstukken en borstels zijn voor op de stofzuiger. Deze zijn elk geschikt voor een bepaalde ondergrond. Heb je de verkeerde te pakken, dan krijg je mogelijk grote krassen over je vloer.

Kantoor

Op kantoor gebeurt het ook vaak dat er krassen op de vloer ontstaan. Dit komt doordat er op kantoren veel met kantoormeubilair wordt geschoven. Door bijvoorbeeld kantoorstoelen te verschuiven, kunnen er krassen ontstaan.

Kantoormeubilair wordt vaak en gemakkelijk verschoven. Onder kantoormeubilair kun je al het meubilair meenemen dat wordt gebruikt in kantoren. Voorbeelden van kantoormeubilair zijn bureaustoelen, bureaus, bureau accessoires, lockerkasten en opbergkasten. Het beste kun je onder het kantoormeubilair bescherming plakken om krassen tegen te gaan. Ook onder het zware kantoormeubilair kun je het beste bescherming plakken, omdat die meestal de meeste en grootste krassen veroorzaakt.

Tips tegen krassen op de vloer

Een aantal tips tegen krassen zijn:

In plaats van een meubel vriendelijke vloer maken, kun je het beste zorgen dat meubels en stoelpoten vloervriendelijk zijn. Dit kun je doen door vloerglijders onder je stoelen en meubels te plakken. Sta wel stil bij welke soort vloer je welk soort materiaal moet gebruiken. Wanneer er verkeerd materiaal gebruikt is voor de vloerglijder, kan dit ook beschadigingen aan je vloer veroorzaken.

Bovendien is het ook belangrijk om na te denken over het verschuiven of verplaatsen van meubels. Probeer zware meubelen daarom ook altijd op te tillen. Je kunt ook onder meubelen wieltjes zetten, zodat je niet altijd je meubels hoeft op te tillen. Dit bezorgt je geen rughernia.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden