Afvoer probleem

Klassiek en minimalistisch, een Scandinavisch design

Geplaatst op

Een Scandinavisch design is een begrip wat vaak terugkomt en erg populair is als we kijken op het gebied van interieur. Het is een groot begrip uit Noord-Europa, maar wat het precies inhoud kunnen we niet uitleggen. Maar wat is een Scandinavisch design precies en wat zijn de kenmerken ervan? 

Het Scandinavische design is een designstroming die uit het jaar 1936 komt en tot het heden nog bestaat. Het komt oorspronkelijk uit de landen Zweden, Denemarken, IJsland, Noorwegen en Finland. Kenmerken van deze stijl zijn functionaliteit, minimalisme en eenvoud.  

Het begon allemaal in 1914 toen er op een onderneming voor decoratieve kunst een magazine werd opgezet met die naam ‘sierlijk werk’. Dit magazine werd erg populair en stroomde uit tot een nieuwe designstroming die een beetje kan worden vergeleken met de Jugendstil en Art Noveau. 
In het jaar 1930 vond er een tentoonstelling, genaamd ‘Scandinavian Design’ plaats in de Zweedse hoofdstad waar ontwerpen uit Scandinavië werden laten zien. Deze tentoonstelling was er populair en werd ook gehouden in de VS en Canada, op deze manier werd de designstroming gepromoot. 

Het doel van een Scandinavisch design is het dagelijks leven verbeteren en staat bekend om functionele en minimalistische ontwerpen. Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke lijnen, eenvoudige ontwerpen en organische vormen die geïnspireerd zijn op de natuur. Lichte kleuren zijn een heel belangrijk element van deze designstijl samen met het gebruik van natuurlijke materialen, voornamelijk hout. De stijl zorgt voor een gezellige en warme sfeer die ook nog erg functioneel is.  

Zelf kunt u ook kiezen voor een Scandinavische stijl in uw huishouden. Natuurlijke materialen zoals hout zijn hierbij erg belangrijk. U kunt er voorkiezen een lichte kleur beits aan te brengen over het hout, bijvoorbeeld een witte kleur of een andere lichte kleur. Ook kunt u meer inspiratie opdoen doen afbeeldingen op te zoeken van het design en aan de hand hiervan uw huis in te richten. De producten van Moosefarg kunnen u hier een handje bij helpen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden