Afvoer probleem

Kies voor het woondesign dat bij jou past

Geplaatst op

Het inrichten van je woning is ingewikkeld. Het opdoen van inspiratie is een goede manier om ideeën te krijgen voor de inrichting. De eerste keuze is het woondesign. Modern ligt voor veel mensen voor de woonstijlen hand, maar er zijn meer mogelijkheden!

Verschillende soorten woondesigns

De inrichting van je woning bestaat uit veel mogelijkheden. Kies je voor een simpele stijl voor je hele huis, of mix je verschillende designs door elkaar heen? Beide manieren werken, zolang je de woondesigns kent.

Volgens woonstylisten bestaan er vier basis designs voor de woning.

  • Modern
  • Scandinavisch
  • Industrieel
  • Trendy

De moderne woonstijl maakt vooral gebruik van effen kleuren, zoals wit, grijs en zwart. De meubels bestaan vooral uit strakke vormen met weinig tot geen printjes. Accessoires die een moderne woonkamer opleuken zijn vazen, abstracte beeldjes en schilderijen. De hal maak je modern door bijvoorbeeld een plafondkapstok te plaatsen.

De Scandinavische woonstijl laat mensen vaak denken aan de IKEA-meubels. Hoewel de IKEA een Scandinavische winkelketen is die inspeelt op de woontrend, zijn lang niet alle meubels ook in de Scandinavische stijl gemaakt.

Deze woonstijl gebruikt lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals eiken- en steigerhout. Accessoires die bij deze woonstijl passen zijn schilderijen, planten en natuurstenen beeldjes.

De industriële woonstijl doet zijn naam eer aan. Het kleurenpalet bestaan vooral uit donkere kleuren zoals grijstinten en zwart. Ook hout zie je veel terug, bijvoorbeeld houten balken in de woonkamer of als trapleuning. De meubels bestaan vaak uit een combinatie van hout en metaal. Dit zie je terug in de dressoirs en tafels.

De trendy woonstijl lijkt het tegenovergestelde van de industriële woonstijl. Hier bestaat het kleurenpalet juist uit felle kleuren zoals oranje, roze en rood. De kleuren zie je gemixt terug in de woning. Zo staat er bijvoorbeeld een oranje bank naast een gele stoel met een groen getint vloerkleed eronder en een plafondkapstok erboven. Door gebruik te maken van verschillende kleuren en accessoires oogt de woning gezellig en vrolijk.

Kom achter je eigen woonstijl

Niet iedereen weet automatisch welke woonstijl bij hem past. Kijk allereerst eens naar plaatsjes en woontrends in tijdschriften of op internet. Hier doe je een hoop inspiratie op en zie je welke designs er bestaan.

Een andere tip is om eens terug te denken aan ruimtes die je een fijn gevoel gaven. Denk hierbij aan een museum, een restaurant of de inrichting van een kennis. Ga de verschillende details langs: was de ruimte kleurrijk of juist effen, waren er veel accessoires aanwezig, bijvoorbeeld een plafondkapstok en welke materialen zag je? Zo kom je erachter welke details je zelf mooi vind in een woning.

Ontwerp je eigen moodboard

Een manier die veel gebruikt wordt door stylisten is een moodboard. Dit is letterlijk een bord waar je plaatjes van designs op plakt. Blader door interieurtijdschriften en knip alles uit waar je je goed bij voelt: kleuren, materialen, accessoires en inrichtingen. Zo eindig je met een moodboard dat je perfecte woning afbeeld.

Wanneer je een woning in gaat richten met je partner, is een moodboard een goed hulpmiddel. Maak allebei een eigen moodboard en zie welke overeenkomsten er tussen zitten. Zo richt je de woning in naar de wensen van jullie allebei.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren? Let dan op deze zaken!

Het huren van een afvalbak kan een praktische oplossing zijn bij verschillende projecten, zoals een verbouwing, renovatie, grote schoonmaak of...

Lees meer

Dit zijn de zaken waarop je moet letten bij het huren van een afvalcontainer

Het huren van een afvalcontainer kan een slimme en handige oplossing zijn voor verschillende situaties, of het nu gaat om een verbouwing,...

Lees meer

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden