Afvoer probleem

Kan er zomaar beslag genomen worden over spullen van de huurder?

Geplaatst op

Nederland staat over het algemeen bekend als een land waar je veel rechten hebt. Dit geldt ook voor de huur van woonruimte. Als huurder staat men sterk in zijn schoenen en wordt men goed beschermd. Maar als verhuurder kan dit juist nadelig voelen. Dit geldt met name als een verhuurder niet de huur betaalt. Daarbij kom je al snel tot de overweging om de spullen van een huurder in beslag te nemen. Maar mag dit in Nederland wel? In deze blog leer je of dit mogelijk is of niet. Op deze manier maak je hoe dan ook geen juridische fouten als verhuurder.

Het antwoord is nee

Het korte antwoord op de vraag of er zomaar spullen van de huurder in beslag kunnen worden genomen is nee. Dit is ook best logisch, want hiermee escaleer je enkel een conflict. Maar het lange antwoord is dat het aan de situatie ligt. Elke situatie is namelijk anders. Daardoor is het handig om er van uit te gaan dat dit niet mogelijk is. Toch zijn er zeker voorwaarden waarbij je wel de spullen van de huurder in beslag kunt nemen.

Wat zijn de voorwaarden voor het in beslag nemen van de spullen van een huurder?

Hoewel er geen lange lijst aan voorwaarden is waarmee je legaal gezien de spullen van de huurder in beslag mag nemen, zijn ze nog steeds goed om door te nemen. De eerste voorwaarde is dat je een huurder enkele keren hebt gewaarschuwd over zijn of haar wanbetalingen. Dit dient niet alleen informeel, maar ook formeel door bijvoorbeeld een email of brief te worden gedaan. Dit vormt de juridische basis waarop jij je kunt beroepen. Daarnaast mag je essentiële spullen niet in beslag nemen, zoals een bed of een koelkast.

Met de juiste experts raak je niet in de problemen

Hoewel de voorwaarden aardig gecompliceerd kunnen zijn, leveren deze geen problemen op wanneer je met de juiste experts overlegd. Denk dan aan juridische adviseurs of incassobureau. Deze kunnen de inschatting maken of je in je recht staat als verhuurder voor het in beslag nemen van spullen. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken over de gevolgen van je acties.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden