Afvoer probleem

Kalkaanslag in je huis en het gebruik van waterontharders

Geplaatst op

Veel mensen krijgen op den duur last van kalkaanslag in hun woning. Dit is doorgaans het gevolg van het slecht onderhouden van waterleidingen en apparaten die aangesloten zijn op het water. Een waterontharder kan dit probleem helpen voorkomen. Hard water kan erg storend zijn. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot een vaatwasser die niet meer goed wast en bijvoorbeeld witte vlekken achterlaat op je glazen. Het gebruik van waterontharders kan dan ook een goed idee zijn. Waterontharders kunnen ervoor zorgen dat kalk uit het water wordt gefilterd. Op deze manier kan hard water weer zacht water worden en kun je het goed gebruiken. Het is natuurlijk wel van belang dat je weet hoe dit precies werkt. Onderstaand vertellen we je daar meer over.

Werking van waterontharders

Je hebt verschillende soorten waterontharders, maar in principe geven de meeste waterontharders hetzelfde resultaat. Zo heb je bijvoorbeeld een waterontharder die met harskorrels werkt. Dankzij de harskorrels is deze ontharder in staat om calcium uit het water te halen. Deze worden omgezet naar natriumionen. Zo zorgt de waterontharder ervoor dat het water zuiver is en dat er zacht water uit de kraan stroomt. Deze harskorrels moeten wel schoongemaakt worden. Dit gebeurt door middel van zout. De waterontharder heeft dan ook een zoutreservoir dat je regelmatig moet bijvullen voor gebruik.

Waterontharders vergelijken

Als het duidelijk is dat je een waterontharder moet gebruiken, is het van belang dat je weet welk soort ontharder je moet kopen. Er zijn namelijk veel verschillende waterontharders. Het kan daarom een goed idee zijn om online naar de verschillen te kijken. Je kan hiervoor bijvoorbeeld een vergelijkingswebsite gebruiken. Op deze manier kun je gemakkelijk meerdere waterontharders met elkaar vergelijken. Zo kun je de prijzen inzien, maar kun je ook de kwaliteit van de ontharders vergelijken. Sommige waterontharders zijn bedoeld voor kleine huishoudens, terwijl andere waterontharders juist bedoeld zijn voor grote huishoudens. Het is dus belangrijk dat je je goed in de mogelijkheden verdiept. Als je een waterontharder gebruikt die bedoeld is voor een groot huishouden of een kantoorpand, dan zullen de stroomkosten ook hoger komen te liggen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden