Afvoer probleem

Is een zwarte keuken de nieuwe trend?

Geplaatst op

We waren altijd gewend aan de witte keukens in huishoudens, maar inmiddels is een witte keuken niet meer vanzelfsprekend. Bij interieurbouw Roosendaal maken wij uw droomkeuken helemaal naar wens, wij zijn op de hoogte van de nieuwste trends.

Vroeger en nu

In de jaren ‘80 was de donkerbruine keuken een trend, inmiddels zien we deze kleur bijna niet meer terug in de hedendaagse keukens. Men koos lange tijd voor steriele en tijdloze witte keukens. Nu is de trend een echte blikvanger; de zwarte keuken, een gewaagde keuze, maar erg stijlvol en in vele uitvoeringen te verkrijgen.

De voordelen van een zwarte keuken

Een zwarte keuken is een echte blikvanger en straalt luxe uit. Er zijn op dit moment erg veel zwarte keukens te krijgen. De zwarte keukens zijn net zo praktisch als witte keukens, u moet er misschien even mee leren werken, maar schoonmaken, bakken en braden werkt precies hetzelfde. Zwart is er in verschillende tinten en materialen, u kunt ook kiezen uit hoogglans of een matte keuken. Wanneer u echt alles zwart wilt, heeft u keuze genoeg; er zijn zwarte ovens, zwarte afzuigkappen en zelfs zwarte kranen te verkrijgen. Het leuke van zwart is dat dit te combineren is met allerlei natuurlijke materialen maar ook kunststof materialen in verschillende kleuren.

Mat zwart of hoogglans

De zwarte hoogglans keukens staan erom bekend dat ze stijlvol zijn en luxe uitstralen. Mat zwart geeft een rustieke uitstraling. Van een zwarte hoogglans keuken wordt gezegd dat u hierop eerder krassen, vingervlekken en vetvlekken ziet, met een mat zwarte kleur heeft u dit minder. Uw keuken moet binnen uw interieur en persoonlijke smaak passen. U kunt wel wat moeite hebben in het begin, want door de zwarte kleur ziet u het wat minder goed. Dit is met goed licht op te lossen het zorgt voor een goede sfeer in uw keuken. 

Hoe past een zwarte keuken in mijn interieur?

Wanneer u een strak en modern interieur heeft, kunt u ervoor kiezen om zwarte, glanzende keukenkasten te kiezen. Bij bijvoorbeeld een landelijke keuken kunt u het beste kiezen voor mat zwarte kasten. U kunt ervoor kiezen om de keuken een mat zwarte kleur te geven, dit zorgt voor een modieuze uitstraling. Wanneer u de hele keuken op maat wilt laten maken en laten passen bij het interieur, neem dan contact op met Anselm Oome interieurbouw.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden