Afvoer probleem

Infrarood verwarming: wat is het, en hoe werkt het?

Geplaatst op

Infrarood panelen verwarmen een ruimte op een andere manier dat gebruikelijke radiatoren met warm water. De panelen zijn in korte tijd een trend geworden. Het is daarom goed om te weten hoe infrarood panelen werken.

Conventionele verwarming

Conventionele verwarming in huis werkt door de lucht om je heen op te warmen. Wanneer de radiator opwarmt, verwarmt hij de lucht direct eromheen, die dan uitzet en stijgt. Als de warme lucht stijgt, creëert het een vacuüm achter de radiator, dat de koudere lucht in contact brengt met de radiator, waardoor deze opwarmt. Als de warme lucht begint af te koelen, zakt hij terug naar de vloer. Deze koude lucht wordt weer verwarmd en dit proces blijft zich herhalen – dit wordt convectieverwarming genoemd.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming is een vrij recente toevoeging aan de huishoudelijke en commerciële verwarmingsscène. Het wordt uitgestraald door de verwarming, die dan ongehinderd door de lucht reist tot het een voorwerp raakt. Het object absorbeert de straling, waardoor moleculen in het object trillen en warmte produceren.

Als de golven in contact komen met mensen, geven ze het lichaam warmte, maar zelfs als je niet direct in de weg van de golven zit, zal je lichaam de warmte voelen door de golven die weerkaatst worden en zo bij jou terecht komen.

Soorten infraroodverwarming

Ondanks de mogelijkheid om gas, olie en vaste brandstof infraroodverwarmingen te kopen, raden wij aan om elektrische infraroodpanelen in huis te gebruiken, zoals de infrarood panelen van Polarheat. Er hoeven dan namelijk geen pijpwerk of brandstofopslagfaciliteiten geïntegreerd te worden wanneer u de panelen installeert. Er zijn ook geen directe emissies verbonden aan het gebruik van de elektrische panelen. Ze kunnen ook hoog op de muren of het plafond worden geplaatst, zodat ze gemakkelijk weg te houden zijn van huisdieren en kinderen.

De elektrische panelen zijn er in talrijke afmetingen en bepaalde modellen kunnen als spiegels worden gebruikt. Omdat ze geen bewegende delen hebben, werken ze in volledige stilte, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers.

Voordelen

Veel voordelen zijn hierboven al benoemd. Enkele andere voordelen zijn:

  • De units zijn compact en kunnen worden ontworpen om een andere functie te bieden, zoals een spiegel in de badkamer, wat ruimte bespaart.
  • Omdat infraroodverwarmingen vaste voorwerpen in huis als muren verwarmen, voorkomen ze de opbouw van vocht op deze oppervlakken en remmen ze zo de verspreiding van schimmelvorming.
  • Zeer weinig onderhoud nodig.
  • Deze kachels zijn emissievrij (er wordt geen brandstof verbrand tijdens de werking).

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden