Afvoer probleem

Hoe moet ik mijn afval scheiden?

Geplaatst op

Wanneer je wilt dat je vuilnisbak minder snel overloopt, is het een optie om je afval te scheiden. Door je afval te scheiden, help je bovendien mee aan een schoner milieu. Het juist scheiden van de verschillende afvalstromen zorgt er namelijk voor dat deze gerecycled kunnen worden. Maar hoe zorg je dat je correct je afvalt scheidt? Wij leggen het je uit!

Welke kleur voor welk afval?

Het is je vast wel eens opgevallen dat afvalcontainers verschillende kleuren hebben. Op een bedrijfsterrein zie je waarschijnlijk oranje, blauw, geel, zwart of grijs. Oranje containers zijn voor PMD afval, dit is plastic, metalen verpakkingen en drinkpakken. In de blauwe container gooi je papier en karton. Gele containers zijn geschikt voor glas. Containers met een zwart deksel zijn voor restafval en grijze containers worden gebruikt voor vertrouwelijk afval. Als je binnen je bedrijf graag wilt recyclen, kun je containers huren bij Renewi

Afval niet vervuilen

Om afval te kunnen recyclen, is het belangrijk dat het afval schoon is. Dat betekent dat er niet te veel andere afvalstoffen bij één afvalstroom mag zitten. Bijvoorbeeld voedselresten bij plastic of plastic bij papier. Ook papier of karton dat te veel is aangetast, bijvoorbeeld door vet van eten, mogen niet bij de rest van het karton. Denk bijvoorbeeld aan pizzadozen. Wanneer er te veel verkeerde afvalstoffen bij plastic, papier of andere recyclebare afvalstromen zitten, raken deze vervuild en kan het afval juist niet meer gerecycled worden. Dat is natuurlijk erg zonde, dus zorg dat je je afval schoon houdt!

Gebruik een geheugensteuntje

Twijfel je vaak of een artikel nou wel of niet bij het plastic hoort? Of wil je echt volledig zeker weten dat je het afval juist scheidt? Dan kun je ook gebruik maken van een afvalscheidingswijzers als geheugensteuntje. Op die manier heb je altijd een handig overzicht van de afvalstromen en wat er in de afvalcontainer thuishoort. Dit is ook fijn als je jouw collega’s wilt stimuleren om hun afval op het werk te scheiden. Wil je op kantoor de afvalhoop drastisch verkleinen? Begin dan met het afschaffen van koffiebekers, zo bespaar je geld en een hoop onnodig afval.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden