Afvoer probleem

Hoe krijg je meer natuur in huis?

Geplaatst op

Ben jij het ook zo zat dat het interieur zo koel en koud is en mis wat natuurlijke tinten? In deze blog geven we je tips hoe jij je huis groener in kunt richten om een knusser en warmer huis te krijgen. 

Boom in huis en voor het raam

Breng een boom het huis in. We kennen allemaal de kamerplanten (die steeds groter en uitgebreider worden), maar bijna niemand durft het om een boom in huis te planten. Natuurlijk zijn niet alle bomen geschikt (of je moet een extreem hoog plafond hebben van maar liefst 6 meter). Enkele bomen die perfect zijn voor in huis zijn de yucca, citrusboom, dwergpalm, en zelfs de bananenboom. Deze bomen worden niet zo groot en zijn makkelijk in onderhoud. Als je een kleine tuin hebt of er is weinig ruimte voor het raam, raden we aan om groenblijvende leibomen te plaatsen. Deze bomen groeien heel recht en door het frame blijven de takken en bladeren compact in een vierkant. Dit is een geweldige manier om het gevoel te krijgen direct in de natuur te staan als je uit het raam kijkt.

Houten vloeren

Houten vloeren zijn ideaal om direct een minder koel interieur te creëren. Vloeren van hout hebben natuurlijke tinten en een warme uitstraling. Ze zijn ideaal te combineren met vrijwel elk type interieur. Een houten vloer gaat namelijk zeer goed samen met felle kleuren, maar ook met een strak en elegant interieur. 

Natuurtinten

Naast houten vloeren kun je nog meer natuurtinten in het huis creëren door te spelen met kleur. In de natuur komen deze kleuren het vaakst voor: groen, bruin, geel, blauw en rood. Denk hierbij aan het blauw van het water en de lucht, het groen, geel en rood van de flora en het bruin van de bomen en bosjes. Omdat we deze kleuren identificeren met de natuur en het “buiten zijn” geven ze een bepaalde rust. Onze tip is om goed te kijken hoe jij dit kunt implementeren in je interieur. Denk bijvoorbeeld aan houten meubilair in combinatie met een groene achterwand en kunst aan de muur met gele en rode tinten. De mogelijkheden zijn oneindig.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden