Afvoer probleem

Hoe kies ik het beste matras voor mij?

Geplaatst op

Het kiezen van de matras is een persoonlijke zaak die je zeker niet te licht moet opvatten, want we moeten natuurlijk allemaal ‘s nachts lekker kunnen slapen zodat we overdag uitgerust zijn. In deze blog gaan we een aantal handige tips geven waarmee jij gemakkelijk een betere matras voor jezelf kunt uitzoeken of je nu een klein matras, bijvoorbeeld 90 × 200 of een wat groter matras 180 × 200 nodig hebt, deze tips gaan op voor alle maten. Lees snel verder om je speurtocht goed te kunnen beginnen.

Één of twee personen?

Of je een een of tweepersoons matras nodig hebt, is vaak afhankelijk van je gezinssamenstelling. Natuurlijk kun je ook zelf houden van een tweepersoonsbed en daar lekker even willen slapen, maar als je bijvoorbeeld net samen bent is het misschien niet nodig om direct al een tweepersoonsbed aan te schaffen, zeker niet als je allebei apart woont. Wanneer er plannen zijn om op korte termijn samen te gaan wonen, dan is het wel erg fijn om een twee persoonsbed te hebben, dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je ook een tweepersoonsmatras hebt. Onze tip is dan ook om samen een matras uit te gaan zoeken.

Hoe zoek je beter matras uit?

Het uitzoeken van een matras is en blijft een persoonlijke zaak, zeker als je met twee mensen erop gaat liggen heb je dubbel zoveel voorkeuren. We raden je aan om eerst op internet een selectie te maken van welke matrassen er zijn, verschillende types met eigenschappen, bijvoorbeeld op het terrein van materiaalgebruik. Het ene materiaal houdt meer warmte vast, terwijl het andere flexibeler is en weer een ander materiaal biedt meer steun. Het hangt ook helemaal van je eigen gesteldheid af en wat je voorkeuren zijn als het gaat om zacht of hard, warmer of kouder slapen.

In het echt proberen

Nadat je het gecheckt hebt, kun je in de winkel gaan proberen, we raden je aan aan om langere tijd op het matras te gaan liggen om zo helemaal te kunnen checken of het bij je past. Zo’n 10 minuten is toch wel aan te raden. Samen er eventjes op liggen en testen voorkomt een boel problemen. Een ander voordeel van een matras in het echt proberen, is dat er ook een verkoper is die jou allerlei tips kan geven en waar je vragen aan kunt stellen. Zo wordt het kiezen nog makkelijker.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden