Afvoer probleem

Hoe kan je het beste een afvoer probleem oplossen?

Geplaatst op

Het overkomt iedereen wel eens dat het water of afvalwater niet meer zo goed wegloopt als eerst. In dit geval zul je hier natuurlijk iets aan moeten doen. Doe je dit niet, dan kan het zomaar zo zijn dat het helemaal verstopt raakt en een deel van je huis overstroomt. Om grotere problemen tegen te gaan is het dan ook belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Het is vaak niet eens nodig om een loodgieter te bellen, dit is vaak zo geregeld via het internet. 

Het ontstoppen van een totale verstopping

Als je last hebt van een totale verstopping zul je dit waarschijnlijk lastig zelf kunnen oplossen. Wanneer je afvoer problemen begint te krijgen kan het probleem door het goed door te spoelen vaak al worden opgelost. Er zit dan iets wat de rest deels tegenhoudt, maar nog wel weg te krijgen is. Als de afvoer helemaal is verstopt zal het probleem niet zo gemakkelijk kunnen worden verholpen. Het zit in dit geval vaak verder dan in het erfscheidingsputje verstopt. De verstopping zal bij een totale verstopping vaak verder in de afvoer zitten en dan ook wat gereedschap vereisen om te moeten worden opgelost. Dit gereedschap kun je vinden in de Bouwmarkt en hier zal een loodgieter altijd over beschikken.

Een blokkade bij de afvoer in huis

De afvoer kan worden geblokkeerd, waardoor het wegstromende water nergens meer naartoe kan. Het kan in dit geval zelfs in een gootsteen, cabine of toilet stil komen te staan. Naast dat dit natuurlijk vervelend is voor het gebruik van deze faciliteiten, brengt dit ook een ander nadeel met zich mee. Het is namelijk zo dat het niet goed is voor water om lang stil te staan. Dit zal er namelijk voor zorgen dat er bacteriën in het water komen en het niet meer drinkbaar zal zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden