Afvoer probleem

Het vrijstaand bad

Geplaatst op

De tijd dat er slechts een soort bad was, ligt ondertussen mijlenver achter ons. Er is tegenwoordig nogal wat te kiezen als het om heerlijke ligbaden gaat. Wil je een inbouwbad in je huis, of prefereer je toch een vrijstaand badof een half vrijstaand bad? Een ding is zeker; de opmars van het vrijstaande bad is amper nog te stoppen. En dat is niet geheel onlogisch, want dit type bad is een kunstwerk op zich.

Kies zelf de vorm van het vrijstaand bad

Behalve het soort bad, moet je ook nog eens een keuze maken uit de vorm van het bad, de materialen die gebruikt worden en de afmetingen. Uiteraard kies je ook zelf de kleur van het bad. Je hebt dus nogal wat knopen door te hakken voor je bad dan eindelijk besteld is. Het duurt dus even voor je ├╝berhaupt maar kunt denken aan die heerlijke uurtjes die jij in je vrijstaande bad door gaat brengen. Laten we hier eens kijken naar het vrijstaand bad, een bad dat populariteit gewonnen heeft de afgelopen jaren.

Niet tegen de muur en ook gewoon geschikt voor in de slaapkamer

Zoals de naam al doet vermoeden, een vrijstaand bad plaats je vrijstaand in de badkamer. Dit bad hoeft dus niet tegen een muur geplaatst te worden. Er zijn veel verschillende soorten vrijstaande baden. Altijd is er een bad dat naadloos aansluit bij de rest van je badkamer. Ben je meer klassiek ingesteld bijvoorbeeld, dan kun jij vast en zeker goed uit de voeten met het bekende bad met de zeer statige en opvallende pootjes. Een bad in ovale vorm is ook al prachtig, zoals je ook kunt kiezen voor een strakke en meer rechthoekige variant van het vrijstaand bad.

Tip: Bekijk hier de bijpassende douchecabines van Douchezaak

Een vrijstaand bad houd je steeds perfect schoon

Kies jij ook voor een bad dat vrijstaand is, dan is het zaak om we even een aantal dingen spreekwoordelijk goed in je oren te knopen. Een dergelijk bad is niet het meest praktische bad dat beschikbaar is. Wat wel essentieel is bij dit type bad is namelijk dat er rondom steeds voldoende ruimte moet zijn. Aan de andere kant is dit type bad een bad dat erg gemakkelijker schoon houden is, je beweegt je er immers gemakkelijk om heen in elk geval en kunt zo het bad prima schoonhouden. Beter dan het bad tegen de muur in elk geval.

Zorg voor voldoende wateraansluitingen en zorg voor een afvoergat

De meeste mensen kiezen echter voor dit type bad vanwege de uitstraling die toch wel classy is. Zo een bad is in elk geval altijd ook meteen de blikvanger van de badkamer. Ja, een dergelijk bad plaats je overal. Je zet het dus ook gewoon op de slaapkamer. Zorg er wel voor dat je beschikt over voldoende wateraansluitingen, zoals een afvoergat ook essentieel is. Anders is het plaatsen van een vrijstaand bad wel erg lastig natuurlijk. In alles is het vrijstaand bad een kunstuiting, een kunstwerk waar je toevallig ook nog heerlijk in kunt gaan liggen om te ontspannen. Zelfs zonder wateraansluiting en afvoergat is een dergelijk bad iets wat in geen enkel huis misstaat.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden