Afvoer probleem

Een nieuwe muur door een mooie wandafwerking

Geplaatst op

Ben je aan het verbouwen, een nieuw huis aan het bouwen of je huis aan het renoveren? Dan is het heel belangrijk dat je goed aandacht besteed aan je muren. Een goed afgewerkte muur kan veel problemen voorkomen en bovendien ziet het er ook veel netter uit. Er zijn veel verschillende soorten om uit te kiezen, zodat je muur helemaal bij jouw stijl en smaak past. Wil je meer weten over wandafwerking? Lees dan snel verder, want in deze blog zullen we je er meer over vertellen.  

Wat is wandafwerking precies en welke verschillende soorten zijn er?


Wanneer een muur afgewerkt wordt, krijgt de muur een gladde en strakke uitstraling. De afwerking komt bovenop de muur, waardoor deze helemaal geëgaliseerd wordt. Er zijn bovendien heel veel mogelijkheden bij het afwerken van een muur. Als je van texturen houdt, is een wandafwerking van sierpleister een goede keuze. Hierdoor ontstaat er namelijk een fijne textuur op de muur, waardoor de muur dus niet helemaal glad wordt. Voor net wat meer textuur is spackspuitwerk een goede optie. Met deze afwerking ontstaat er een net wat ruwere textuur dan met sierpleister. Een betonlook als afwerking is ideaal als je van modern en chique houdt. Deze afwerking is heel glad, waardoor het ook een strakke uitstraling heeft. 

Verschil in ruimtes

Naast de uitstraling van de wandafwerking is het ook belangrijk om na te denken over de ruimte. In de huiskamer zal je namelijk een andere afwerking nodig hebben dan in de badkamer. In de badkamer of andere vochtige ruimtes is het aan te raden om te werken met cementgebonden. Hierdoor worden de muren waterdicht. In een huiskamer is het niet zo vochtig en hoef je hier dus geen rekening mee te houden.
Hulp bij de wandafwerking en reparaties
Het afwerken van een muur vergt heel veel zorgvuldigheid en precisie en daarom is het aan te raden om specialisten in te schakelen. Zij weten precies waar ze op moeten letten en zorgen ervoor dat de wandafwerking er niet alleen heel mooi uitziet, maar ook van goede kwaliteit is. Bovendien kunnen zij kleine reparaties doen wanneer dit nodig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden