Afvoer probleem

Een mondkapje bestellen online, hier moet je op letten

Geplaatst op

Mondkapjes zijn te koop bij drogisterijen, op het station en ook veel andere winkels bieden ze aan, maar online een mondkapje bestellen is veel gemakkelijker. Je zult zien dat er voldoende keuze is en dat je ook wat betreft kleur en stijl niet tekort komt. Toch zijn er altijd risico’s verbonden aan online winkelen en mondkapjes zijn hierop geen uitzondering. Het is belangrijk dat je een goed mondkapje aanschaft die past en waarmee je veilig kunt reizen. De volgende tips helpen je een mondkapje te bestellen online.

Een mondkapje bestellen bij een betrouwbare verkoper

Allereerst is het belangrijk dat je en betrouwbare verkoper vindt. Sommige platforms voeren zelf al kwaliteitseisen uit, voordat iemand via hen mag adverteren. Een betrouwbare verkoper vraagt niet te veel, levert op tijd en verkoopt kwalitatieve mondkapjes. Voordat je je mondkapje gaat bestellen lees je de productomschrijving goed door en ga je op zoek naar recensies van voorgaande klanten. Zoek naar bewijs van kwaliteit.

Bestel alleen niet-medische mondkapjes

In het openbaar vervoer zijn niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt. Dat is gedaan omdat de medische mondkapjes op voorraad moeten blijven voor het personeel in ziekenhuizen en klinieken. Het is cruciaal dat er voor hen geen tekort ontstaat. Ga je een mondkapje bestellen, dan zie je bij de omschrijving vaak staan of het medische- of niet-medische kapjes zijn. Ook staat er dan bij dat ze geschikt zijn voor het openbaar vervoer. Let hier goed op, zodat je geen mondkapje gaat bestellen dat bedoeld is voor professioneel gebruik.

Stoffen mondkapjes hebben veel voordelen

Een andere keuze die je moet maken als je een mondkapje gaat bestellen is die tussen wegwerp kapjes en stoffen kapjes. En dan hebben stoffen kapjes een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn ze bedoeld voor hergebruik en kun je ze wassen en opnieuw opdoen. Daardoor creëer je minder afval en dat is dan weer milieuvriendelijker. Stoffen mondkapjes zijn te krijgen in allerlei kleuren en met een verscheidenheid aan afbeeldingen en patronen. Je blijft zo trouw aan je eigen stijl, je matcht mondkapje bij je kleren en maakt er een volwaardig accessoire van.

Een mondkapje bestellen of zelf maken?

In plaats van je mondkapje te kopen, maak je deze net zo gemakkelijk zelf. Heb je nog ergens een oud T-shirt, een lapje of een zakdoek liggen die je niet gebruikt, dan maak je daar in 5 minuten een mondkapje van. De instructies om dit te doen worden gegeven door de Rijksoverheid en zijn duidelijk en gemakkelijk. Je hebt wel elastiek nodig. Een zelfgemaakt mondkapje is toegestaan in het openbaar vervoer, opnieuw te gebruiken en uniek.

Bestel je mondkapjes online

Zo lang je let op de kwaliteit, je koopt geen medische mondkapjes en je kiest een mondkapje uit dat past bij je smaak en stijl, kun je online vast een mondkapje bestellen die je mooi vindt en die je wilt dragen. En zo niet, dan ga je een avondje zelf met naald en draad aan de slag.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden