Afvoer probleem

De voordelen van een waterbestendige laminaatvloer

Geplaatst op

Hoewel de keuken en badkamer van oudsher de ruimtes zijn waar water en vocht de vloer aantasten, zorgt een waterbestendige laminaatvloer in het hele huis voor bescherming tegen schade aan de vloer als gevolg van vocht.

Waarom een laminaatvloer?

Laminaatvloeren bestaan uit houtvezellagen en zijn veel betaalbaarder dan hardhouten vloeren. Laminaat heeft dezelfde look en feel als hardhout, maar is gemakkelijker te installeren, lager in onderhoud, duurzaam en kosteneffectief. Net als hardhouten vloeren wordt laminaat meestal aangetast door vocht of waterverontreiniging. Maar als je in de risicovolle zones waterbestendige laminaatvloeren aanbrengt, verminder je aanzienlijk het risico dat je platen door waterschade moet vervangen.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt het beste overal in huis waterdicht laminaat plaatsen. Hou rekening met de wet van Murphy. Je kunt bijvoorbeeld het gevoel hebben dat een verzekering voor een dure smartphone niet nodig is omdat je nog nooit een telefoon bent kwijtgeraakt en goed voor je spullen zorgt. Totdat iemand een keer per ongeluk tegen je aanbotst en jij je telefoon laat vallen.

Hetzelfde geldt voor vloeren. Als je alleen in de risicogebieden waterbestendige laminaatvloeren inbouwt, beschermt je alleen de investering in die ruimten. Vrienden van je kinderen zijn zich er niet van bewust dat de laminaten zullen opzwellen als ze worden blootgesteld aan overmatig vocht of water. Ze nemen hun cola mee naar de lounge en je hond slaat het drankje om. Ze merken het niet, omdat ze voor de televisie hebben. Tegen de tijd dat ze zich realiseren wat er gebeurd is, is het te laat en heb je een beschadigde vloer.

Verminder stress

Laten we aannemen dat je strikt bent over de aanwezigheid van eten en drinken in de andere delen van het huis en het risico dus vrij laag is. Wat als de geiser barst terwijl je niet thuis bent en overstroomt in meerdere kamers? Of wat als het dak lekt tijdens een zware storm en niemand is thuis? Veel van dergelijke onvoorziene gebeurtenissen kunnen op de lijst worden gezet. Beter veilig zijn dan spijt hebben. Zorg voor onvoorziene situaties door in het hele huis waterbestendige laminaatvloeren te plaatsen en verminder de belasting van een vloer die helemaal niet aan water kan worden blootgesteld.

Denk duurzaamheid

Vloeroppervlakken die zijn blootgesteld aan omstandigheden waarvoor ze niet zijn ontworpen, zoals fel zonlicht, vocht of harde hobbels, vertonen al snel tekenen van slijtage. Door te investeren in waterbestendige laminaatvloeren in het hele huis, investeer je ook in de esthetische aantrekkingskracht van je huis. Het lagere onderhoud van dergelijke vloeren betekent kostenbesparingen op de lange termijn. Bovendien heb je door de waterbestendige eigenschappen van de vloer ook meer reinigingsmogelijkheden. Voeg daar nog aan toe dat de vloer duurzamer wordt en je kunt zien hoe kostenbesparingen, duurzaamheid en bruikbaarheid geassocieerd worden met waterbestendige laminaatvloeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden