Afvoer probleem

De voor- en nadelen van Beton Cire

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een nieuwe afwerking van je muren of vloer? Dan heb je veel opties. Een afwerking die tegenwoordig erg populair is, is Beton Cire: een mix van stucwerk en cement. Maar waarom is Beton Cire zo geliefd? En zijn er ook nadelen?

Beton Cire is een moderne vorm van stucwerk. Het is afkomstig uit Frankrijk, maar het kan tegenwoordig ook in Nederland aangebracht worden, bijvoorbeeld door een stucadoor in Hoorn. Daar maken veel mensen gebruik van: Beton Cire is razend populair vanwege de moderne en strakke uitstraling. Maar wat zijn de voor- en nadelen van deze nieuwe vorm van stucwerk?

De voordelen van Beton Cire

Beton Cire is op de eerste plaats populair vanwege de looks, maar er zijn ook praktische voordelen om te overwegen. Zo is de mix van stucwerk en cement bestand tegen water en slijtage. Dit zorgt ervoor dat onderhoud bijna niet nodig is, zelfs niet in een natte ruimte zoals de badkamer of het toilet. Ook het schoonmaken van een Beton Cire vloer of muur is hierdoor erg makkelijk. Deze afwerking brengt dus enorm veel gemak en zorgeloosheid met zich mee, en dat maakt het voor veel mensen aantrekkelijk.

Een ander voordeel is het feit dat Beton Cire op zo goed als elk oppervlakte aangebracht kan worden. Een professioneel stucadoor kan de mix aanbrengen op pleisterwerk, bakstenen en zelfs een kale ondergrond. Handig in een nieuwbouwwoning, maar dus ook praktisch in een ruimte waar de muren en vloeren al eens afgewerkt zijn.

Deze afwerking gebeurt bovendien naadloos. Dat is dan ook een van de dingen die Beton Cire zo mooi maakt. Een grote vloer of muur zonder naden kan een lust voor het oog zijn. Bovendien kan het een kleinere ruimte – zoals het toilet of de hal – groter doen ogen.  

De nadelen van Beton Cire

Zoals bij elke soort afwerking voor je wanden of vloer, zijn er bij Beton Cire ook enkele nadelen om in acht te nemen voordat je tot plaatsing overgaat. Zo is het aanbrengen van Beton Cire echt vakmanschap. En vakmanschap vergt tijd. Het aanbrengen van Beton Cire op een wand of vloer kan dan ook wat langer duren dan andere afwerkingen. Geen probleem als u een paar dagen de tijd heeft, maar niet ideaal als u met spoed een nieuwe afwerking nodig heeft.

Daarnaast is het niet aan te raden om een Beton Cire vloer aan te brengen in de badkamer of op de trap. De ervaring leert dat ondanks alle zorg en maatregelen die een stukadoor hier in kan stoppen, scheurtjes niet uit te sluiten zijn.

Meer weten?

Tenzij u haast heeft of op zoek bent naar een badkamervloer, wegen de voordelen van een Beton Cire afwerking dus bijna altijd op tegen de nadelen. De populariteit van Beton Cire is dan ook niet lastig te verklaren. Wilt u meer weten over Beton Cire? Kijk dan eens op Stucstunter.nl

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden