Afvoer probleem

De vloeren trends van dit moment

Geplaatst op

Vaak is men geneigd om een woning te stijlen door allerlei ‘hippe’ accessoires aan te schaffen. Nieuwe gordijnen, een leuk kussentje en een trendy bijzettafeltje moeten de ruimte nieuw leven inblazen. Vaak lukt dit maar deels. Als de basis niet stijlvol is, gaat een gezellig kussentje dat ook niet oplossen. Begin daarom bij (bijna letterlijk) het fundament: de vloer. De vloer in jouw kamer bepaald voor een groot deel het thema van de ruimte.

Het aantal opties qua vloeren is echter eindeloos. Waar moet je in hemelsnaam voor kiezen? We hebben de belangrijkste trends van dit moment voor je op een rijtje gezet. Als je hieruit kiest, krijg je gegarandeerd een nette vloer waar je jaren mee vooruit kan. Laten we beginnen.

Beton (look)

Misschien is ‘geen’ vloer wel de beste vloer voor jouw woning! Je moet ervan houden, maar een strakke betonnen vloer kan enorm veel karakter geven aan je huis. De industriële look geven prettige sfeer aan je ruimte, mits het past bij de algehele bouwstijl. Een betonnen vloer kan wel vrij koud aanvoelen en onplezierig zijn voor de akoestiek.

Mocht je wel gek zijn van de visuele eigenschappen maar een iets huiselijker alternatief zoeken? Ga dan voor een vloer met betonlook. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een PVC zeil of door de vloer te gieten. Een gietvloer geeft een mooie egale kuip en is eenvoudig in onderhoud.

Authentiek marmer

Marmer is absoluut terug van weggeweest. Waar het een aantal jaren geleden nog geassocieerd werd met kitsch en ordinair, is het tegenwoordig juist trendy en stijlvol. We raden alleen wel aan om voor echt marmer te kiezen, en niet voor triplex met een marmer printje erop. Het zou helemaal mooi zijn als je een woning hebt aangeschaft waar nog een authentieke marmeren vloer in zit. Je kunt een dergelijke marmer vloer polijsten zodat hij weer zijn originele glans terugkrijgt. Dit geeft een prachtige uitstraling aan je woning. Als je het te heftig vindt voor de woonkamer, kies dan enkel voor een vloer van marmer in de hal en badkamer. Chic!

Visgraat alternatieven

De visgraat vloer is een trend die we nu al een tijdje zien, en voorlopig nog wel blijft. Een houten visgraat vloer is nou eenmaal stijlvol en werkt ook nog eens ruimtelijk. Het voelt zowel karaktervol als modern en daarom kun je er eigenlijk niet mee de mist in gaan. Om toch een beetje uniek te blijven kun je voor een alternatief kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de Hongaarse punt. Dit heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als visgraat maar oogt net wat unieker en daardoor spannender.

Nog niet overtuigd?

Het kan natuurlijk dat jouw ideale vloer nog niet tussen de bovengenoemde opties zit. We raden je dan vooral aan om meer inspiratie op te doen. Laat je informeren door een verbouw blog zoals Debouwpauw. Bezoek lokale interieurwinkels en bekijk de mogelijkheden. En let ook eens op vloeren in kantoren of hotels, hier kunnen verrassend unieke opties tussen zitten.

We raden in ieder geval aan om met het volgende rekening te houden:

  • Kies alleen voor een ‘zachte’ vloer (zoals tapijt) in een slaapkamer
  • Vermijd hele felle kleuren, dit maakt een ruimte ontzettend druk
  • Laat je informeren over het onderhoud, zodat je lang van de vloer kunt genieten

En tot slot: durf uniek te zijn! Kies vooral een vloer die jou aanspreekt, ongeacht trends en advies van derden. Succes.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden