Afvoer probleem

De vijf belangrijkste voordelen van gietvloeren

Geplaatst op

De verschillende gietvloeren hebben zich in de industriële en medische context bewezen. In beide gebieden is het belangrijk dat vloeren slijtvast en gemakkelijk schoon te maken zijn, omdat er gewerkt wordt met zowel krachtige machines met een aanzienlijk gewicht en natuurlijk met mensen die kwetsbaar zijn voor infecties door toedoen van onhygiënische toestanden. Deze blog gaan we je laten zien dat de gietvloer ook erg gemakkelijk in een woning ingepast kan worden. 

Voordeel 1: supersterk

Het mooie van de gietvloer is dat hij heel erg sterk is. In de industriële sector wordt de vloer gebruikt wanneer gewerkt wordt met zure stoffen en of zware machines. De gietvloer kan dit allemaal aan, het geheim daarachter is de kunststof waar de vloer van gemaakt is. 

Voordeel 2: erg hygiënisch

In een woning is het erg belangrijk dat er een bepaalde hygiëne is. Zeker als het gaat om een huis waar kleine kinderen op de vloer spelen, is het geen overbodige luxe om een vloer te hebben die je gemakkelijk schoon kunt maken. Wanneer je kiest voor de gietvloer, dan is een goede hygiëne makkelijk te realiseren. Ook hier is het de kunststof die ervoor zorgt dat je de vloer kunt dweilen en lekker met een sopje schoonmaken. 

Voordeel 3: flexibel

Wanneer we zeggen dat de gietvloer flexibel is, dan bedoelen we natuurlijk niet dat hij elastisch als een elastiek is. Maar onzichtbaar elastisch of flexibel is dit type vloer zeker. Je kunt dat zien aan de manier waarop de vloer te combineren is met vloerverwarming. Er ontstaan namelijk geen scheuren in deze vloer wanneer de verwarming uitzet en weer inkrimpt als gevolg van het warm worden en afkoelen. Dit laatste zorgt voor warmtewerking in de vloer. Bij een betonvloer zul je zien dat dit proces scheuren veroorzaakt, bij een gietvloer gebeurt dit niet.

Voordeel 4: verkrijgbaar in vele kleuren

Wanneer je een design voor je woning bedacht hebt, dan is het heel leuk om een bijpassende vloer te kunnen uitzoeken. Dit kan op een unieke wijze met een gietvloer. Deze zijn namelijk in verschillende kleuren en met uiteenlopende tekeningen op de toplaag te verkrijgen. Zo is er altijd wel een gietvloer die bij jouw woondesign past.

Voordeel 5: duurzaam

Dit voordeel grijpt terug op de slijtvastheid van de vloer, even zo goed op de flexibiliteit en de waterbestendigheid. Al deze zaken maken de vloer zeer duurzaam. Je hebt er echt heel veel jaren wat aan. Belangrijk is om te weten dat een gietvloer over het algemeen wel wat duurder is dan bijvoorbeeld een parketvloer, maar dan heb je wel alle voordelen van deze vloer.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden