Afvoer probleem

Cv-service: dit betekent het

Geplaatst op

Cv-service, wat is dat precies? Een goed werkende cv-ketel is erg fijn en dat wil je natuurlijk zo houden. Niemand wil zonder warm water of verwarming komen te zitten, en zeker niet in de winter. Het is daarom belangrijk om je cv-ketel goed te onderhouden en te laten repareren of vervangen wanneer nodig. In dit artikel lees je alles over wat cv-service in houdt.

Cv-ketel onderhoud

Laat minimaal eenmaal per jaar je cv-ketel onderhouden door een erkend cv-monteur. Een goed onderhouden cv-ketel voorkomt problemen zoals storing, lekkage of een onderdeel wat kapot gaat. Je verlengt de levensduur van je cv en zorgt ervoor dat de ketel zo veilig en efficiënt mogelijk werkt.

Tijdens cv-ketel onderhoud voert de installateur diverse metingen en controles uit, denk hierbij aan de waardes, de veiligheid en de waterdruk. Hij maakt de installatie van binnen en buiten schoon en controleert alle onderdelen op eventuele slijtage. Tot slot stelt de monteur de ketel opnieuw af: zo weet je zeker dat je ketel goed werkt en gaat er zo weinig mogelijk warmte verloren.

Cv-ketel reparatie

Ondanks goed onderhoud kan het voorkomen dat je plots zonder verwarming of warm water komt te zitten. Grote kans dat je last hebt van een storing of dat er een onderdeel van je cv-ketel kapot is gegaan. Alle onderdelen zijn erg gevoelig voor slijtage doordat ze constant in beweging zijn. Tijd om de cv-monteur te bellen om de storing te laten op lossen of om het kapotte onderdeel te vervangen.

Vaak is het repareren van een onderdeel niet mogelijk: het is vaak duur en ingewikkeld. Daarom wordt er gekozen om deze onderdelen te vervangen. De meest voorkomende reparaties aan een cv-ketel zijn:

  • Storing verhelpen
  • Het vervangen van de driewegklep
  • Een nieuw expansievat plaatsen
  • Het verhelpen van een tikkende radiator
  • Het vervangen van de circulatiepomp

Cv-ketel vervangen

Gemiddeld heeft een cv-ketel een levensduur van 14 jaar. Na 14 jaar zul je merken dat je ketel minder zuinig werkt en vaker last heeft van problemen zoals storingen. Hoog tijd om je cv te vervangen! Soms is een reparatie zo duur, dat het vervangen van de ketel voordeliger is. Er is dus niet altijd sprake van ouderdom wanneer een ketel wordt vervangen.

De monteur demonteert de oude ketel en monteert de nieuwe. Tot slot wordt de ketel opnieuw afgesteld en krijg je uitleg over hoe je nieuwe ketel werkt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden