Afvoer probleem

Brandmeldinstallatie aanschaffen? Dan moet je hier rekening mee houden

Geplaatst op

Om je bedrijf zo veilig mogelijk te houden, heb je natuurlijk een brandmeldinstallatie nodig. Deze moet ook een aantal keer per jaar getest worden en regelmatig op onderhoud gecheckt worden. Een specialist in installatietechniek kan je hierbij helpen. Die weet precies wat je allemaal nodig hebt en welke aspecten je nog meer aandacht aan moet besteden.

Hoe los je kleine branden op?

Als je al een plan van aanpak hebt, zal die ook gecontroleerd worden op uitvoerbaarheid. Het ligt er ook aan of je een brandmeldinstallatie aanschaffen al op de lijst hebt staan of niet.

Een specialist in installatietechniek zal je adviseren over de maatregelen die je kunt nemen om een kleine brand zelf op te kunnen lossen. Dit zal onder andere waarschijnlijk het installeren van brandblussers zijn en het bepalen van de locatie voor waterslangen. Voor dit laatste is de plattegrond van de waterleidingen ook van belang. Dit heb je dan ook het liefst al bij de bouw in orde gebracht.         

Rook, Detector, Vuur, Alarm, Brandend, Veiligheid

  

Wanneer er meer hulp nodig is

Een grote brand vergt meer hulp. Als eerste is een brandmeldinstallatie aanschaffen prioriteit nummer één. Deze zorgt door middel van rookmelders ervoor dat iedereen op tijd gewaarschuwd wordt en meteen de vluchtroutes kan volgen. Daarnaast zal een sprinklerinstallatie de meeste vuurtjes vroegtijdig kunnen blussen. Hier is natuurlijk ook de specialist in installatietechniek voor nodig, het water moet op een verantwoorde manier overal terecht kunnen komen.

Om het hele systeem nog efficiënter te maken, kan er ook automatisch een bericht gestuurd worden naar de nabijgelegen brandweer. Die zal dan aanwezig zijn voordat het helemaal uit de hand kan lopen. Het zal ook zeer gewaardeerd worden als er al van tevoren gekeken is naar de toegangsroutes die de brandweer het beste kan gebruiken.

Tot slot zal er bij een brandmeldinstallatie aanschaffen ook gekeken worden naar de vluchtroutes en plattegronden aan de muren. Deze moeten duidelijk zichtbaar zijn voor iedereen. Ook moeten brandgevaarlijke spullen veilig opgeborgen zijn en de brandweer moet hiervan op de hoogte gesteld worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden