Afvoer probleem

Alles wat je moet weten over een bouwkundige keuring

Geplaatst op

Een woning kopen doe je natuurlijk niet zomaar. Wanneer je een woning koopt, moet er een bouwkundige keuring worden gedaan om de staat van de woning vast te stellen. Tijdens deze keuring worden diverse zaken rondom jouw toekomstige woning geïnspecteerd, zoals de toekomstige kosten, de bouw staat en de elektrische installaties. Het aanvragen van een bouwkundige keuring is uitermate noodzakelijk en hier lees je waarom.

Laat een bouwkundig rapport van jouw woning opstellen

Tijdens een bouwkundige keuring worden alle aspecten van jouw toekomstige woning kritisch bekeken en verwerkt tot een bouwkundig rapport. In dit bouwkundig rapport staan verschillende gegevens over jouw woning, zoals de gebreken hiervan en welke werkzaamheden nodig zijn om deze op te lossen. Daarnaast is het noodzakelijk dat de verkopers van de woning op de hoogte zijn van de staat van de woning en eventuele gebreken hiervan aan potentiële kopers kunnen doorgeven. Wanneer de kopers niet op de hoogte worden gesteld van aanwezige gebreken, kunnen zij het koopcontract ontbinden.

Waar wordt er naar gekeken tijdens een bouwkundige keuring?

Voor een bouwkundige keuring, maak je eerst een afspraak met een ervaren inspecteur. Op de afgesproken datum komt de inspecteur bij de woning langs en worden er een aantal vragen gesteld over de woning. Zodra de inspecteur de benodigde informatie over de woning heeft verzameld, wordt de woning geïnspecteerd op een aantal onderdelen. De inspecteur kijkt onder andere naar de staat van de draagconstructie van de woning, de onderhoud van ramen en deuren, de dakconstructie en de afwerking van het interieur. Tot slot maakt de inspecteur een passend bouwkundig rapport, waar alle waarnemingen in worden verwerkt. Deze krijg jij later digitaal toegestuurd, zodat ook jij over alle gegeven beschikt.

Hoe staat jouw woning ervoor?

Het aanvragen van een bouwkundige keuring is een goede manier om jezelf meer zekerheid te geven over de staat van je woning. Woningen verslechteren door de jaren heen en het is daarom belangrijk dat je ze koste wat kost blijft onderhouden. Daarnaast voorkom door een bouwkundige keuring uit te laten voeren, dat je een woning koopt met verborgen gebreken. Hier zit niemand namelijk op te wachten. Daarom is het aanvragen van een bouwtechnische keuring via Huiskeur.nl een verstandige keuze bij aankoop van een (oude) woning.

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden