Afvoer probleem

7 dingen die je nooit door je toilet moet doorspoelen

Geplaatst op

Natte doekjes zijn een ramp voor het riool, maar het zijn niet de vreemdste dingen die we in de wc gooien. In dit blog geven we je een lijstje van de meest eigenaardige dingen die regelmatig in verstopt riool wordt gevonden.

1. vet

Een ernstig probleem, omdat het de neiging heeft om zich rond vochtige doekjes en ander afval te binden. Het glijdt heel gemakkelijk naar beneden als het warm is, maar als het eenmaal in ons riool terecht komt, koelt het af en begint het te stollen.

2. Condooms

Moeilijk door te spoelen, maar het is duidelijk dat het veel mensen lukt. Condooms hebben de neiging om heel slecht door het riool te gaan, en kunnen zich ophopen.

3. Huisdieren

Goudvissen komen natuurlijk het meest voor, maar ook hamsters en andere kleine knaagdieren komen voor. Ook deze dieren zorgen voor de nodige opstoppingen.

4. Luiers

Dit is een zeldzaamheid, alleen al vanwege de moeite die het kost om de U-bocht te omzeilen, maar de blokkades die ze veroorzaken kunnen vreselijk zijn.

5. Tampons

Ze gaan gewoon niet kapot. Het kan maanden of jaren duren voordat het aantal tampons genoeg is om te blokkeren, maar uiteindelijk blokkeren ze wel de afvoeren, die vervolgens met de hand moeten worden ontstopt.

6. Verf en bouwafval

De viscositeit van de verf veroorzaakt problemen wanneer deze zich bij ander vastzittende rommel voegt. Stukjes puin zijn zwaar genoeg om zich in bochten te vestigen, waardoor een basis ontstaat waarop vochtige doekjes en voedsel zich kunnen verzamelen.

7. Voedsel

Een stuk brood kan geen kwaad, maar botten of zelfs appelkernen veroorzaken wel problemen. Suikermaïs verzamelt zich in grote hoeveelheden in het riool.

 

Gerelateerde berichten

Over ons

We houden je op de hoogte van tips en tricks om je afvoer in orde te houden.

Contactgegevens

Via info @afvoer-probleem.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden