Bijna iedere woning heeft een bijkeuken. Alhoewel de meeste bijkeukens worden gebruikt als washok, berging of extra kamer, is het toch mogelijk om deze ruimte te onderscheiden van andere. In deze blog geven we je 4 suggesties om je bijkeuken op een originele manier in te delen.

Een inbouwkast

Inbouwkasten zijn erg modern en functioneel. In plaats van een losse wasmachine en droger is het ook mogelijk beide apparaten in te bouwen. Niet alleen ziet een inbouwkast er mooi uit, maar in het geval van de bijkeuken kan het ook erg functioneel zijn. Door een wasmachine en droger wat hoger te plaatsen in de kast, hoef je niet iedere keer te bukken om er kleding in te doen en uit te halen. Een plank of lade onder de wasmachine of droger zorgt er zelfs voor dat je een plateau hebt waar je een wasmand of kleding op kunt plaatsen. Vele voordelen dus! Informeer eens bij een van de vele specialisten die keukens op maat aanbieden.

Deur naar buiten

We zien steeds meer bijkeukens met een deur naar buiten. Erg handig wanneer je vaak afval hebt, was op wilt hangen of een huisdier hebt. Daarnaast maakt een directe deur naar buiten het mogelijk om de ruimtes goed door te laten tochten. Een hor kan hierbij van pas komen, zodat je muggen en ander ongedierte buiten kunt houden.

Felle kleuren

Naast standaardkleuren als wit, grijs, zwart en beige is het ook mogelijk om wat fellere kleuren te gebruiken in je bijkeuken. Over het algemeen zul je in een bijkeuken vooral opbergmeubels, wasmachines, drogers, waterontharders en wasmanden tegenkomen. Toch zijn er steeds meer huishoudens die wat fellere kleuren gebruiken in deze verlengde ruimte van de keuken. Kleuren als blauw, groen en geel worden steeds vaker gebruikt en geven bijkeukens een frisse en moderne uitstraling. Ook al zal het niet de ruimte zijn waar je ’s avonds met de visite doorbrengt, het is toch leuk om de ruimte op een frisse manier in te richten. Bespreek het thuis eens en bekijk de mogelijkheden voor het gebruiken van wat fellere frissere kleuren.

Wasbak

Het is zeker van toegevoegde waarde om een wasbak in de bijkeuken te hebben. Met een wasbak in de bijkeuken is het makkelijker om de rest van het huis schoon te houden. Wanneer kinderen lekker buiten hebben gespeeld, kunnen ze in de bijkeuken direct hun handen al wassen. Bij het tuinieren in de zomer en lente kom je vaak ook eerst langs de bijkeuken. Met een wasbak in de bijkeuken voorkom je dat je de viezigheid uit de tuin meeneemt naar de woonkamer en de rest van het huis. Ook kun je eenvoudig kleren voorspoelen en heb je buiten de wasbak in de keuken een extra plek om dingen af te spoelen.